06.04.2009. / 17:23

Autor: Nacionalova redakcija

Panasonic AG-HPX300 HD kamera

Panasonic je nedavno predstavio prvu cijenom pristupačniju 10-bitnu 4:2:2 profesionalnu HD kameru. Ova kamera za snimanje s ramena, kompaktnija od konkurencije, koristi nove 2.2 Mpix 3MOS čipove koji donose manju kromatsku aberaciju, bolje performanse pri niskim razinama svjetla, i uz 20-bitno procesiranje slike daju zavidnu razinu kvalitete FullHD 1920x1080 videa.

Kao i konkurentne profesionalne kamere, Panasonicova kamera ima mogućnost mijenjanja leća, a dolazi u originalu s Fujinon 17x HD lećom. Uzbudljiva je činjenica da kamera ne snima video u 8-bitnom Long GOP formatu koji se sastoji od stvarnih slika i onih predviđenih na temelju prethodnih, već koristi 10-bitno AVC Intra kodiranje koje sprema svaku sličicu i vrši kodiranje samo unutar nje te time daje profesionalcima, iako hardverski zahtjevniji, vrlo osjetljiviji format za postprodukciju. HPX 300 nudi više različitih framerateova za snimanje te interkonektibilnost na profesionalnom nivou; od SDI sučelja za ultra brz prijenos podataka, preko vremenskog takta za usklađivanje više kamera pri višekutnom pokrivanju scene, do 3 XLR audio ulaza kao i sučelje za bežični mikrofon. Kamera snima sadržaje na P2 kartice koje osiguravaju otpornost kako na mehaničke stresove, tako i na ostale teške uvjete koji mogu naškoditi vrpcama, tvrdim diskovima i ostalim medijima.
Među pregršt profesionalnih funkcionalnosti navedimo opciju okretanja slike za 180 stupnjeva pri korištenju filmskih leća, valni i vektorski prikaz slike na LCD zaslonu za analizu slike kao i ND filtre za različite scenarije osvjetljenja i pomoćne funkcije pri fokusiranju. Kamera izlazi u ožujku.(www.hifimedia.hr)

Vezane vijesti

Veliki proizvođači pokrenuli inicijativu za standardizaciju 3D naočala

Veliki proizvođači pokrenuli inicijativu za standardizaciju 3D naočala

Tvrtke Panasonic, Samsung Electronics, Sony i X6D Limited (XPAND 3D), danas su najavile da je nedavno započeo program licenciranja za „Inicijativu za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika