Objavljeno u Nacionalu br. 699, 2009-04-07

Autor: Berislav Jelinić

ISTRAGA UBOJSTVA IVE PUKANIĆA

Produljen pritvor Đuroviću

SLOBODAN ĐUROVIĆ, kum srpskog bossa
Sretena JocićaSLOBODAN ĐUROVIĆ, kum srpskog bossa Sretena JocićaSlobodanu Đuroviću, 54-godišnjem srbijanskom državljaninu porijeklom iz Crne Gore koji je osumnjičen kao glavni organizator i glavna poveznica između naručitelja i izvršitelja atentata na Ivu Pukanića, prije nekoliko dana ponovo je produljen pritvor. Otkako je uhićen krajem listopada prošle godine na odmorištu "Spačva" u društvu Roberta Matanića, pritvor mu je produljivan svaki put na rok od mjesec dana. Posljedni pritvor trajao je do 29. ožujka, a potom mu je sutkinja Županijskog suda zadužena za cijeli predmet ponovno produljila boravak u Remetincu na sljedećih 30 dana.

Izvori bliski Državnom odvjetništvu tvrde kako su sigurni da Đurović nipošto ne može izići iz pritvora prije donošenja pravomoćne presude u njegovu slučaju. Isti izvori sigurni su i u to da ta presuda neće biti manja od 30 godina zatvora, osim ako Đurović ne odluči trgovati svojim statusom i odati naručitelje ubojstva. Prema Nacionalovim izvorima iz Srbije, informacija o produljenju pritvora za Đurovića razočarala je njegove prijatelje u srbijanskom podzemlju. U tim se krugovima proteklih dana ponovo o njegovu oslobađanju pričalo kao o gotovoj stvari - spominjalo se da će Đurović biti pušten u sklopu nekog šireg neformalnog dogovora hrvatske i srbijanske policije. Međutim, zasad su se te priče pokazale naklapanjem bez realnog uporišta. Đuroviću je pritvor produljen za dodatnih mjesec dana, a u Državnom odvjetništvu sigurni su da će se ta odluka ponavljati sve dok Đurović ne bude pravomoćno osuđen. Pritvor je, dakako, produljen i ostalim članovima skupine osumnjičene za stravičnu likvidaciju Ive Pukanića i Nike Franjića, tako da je posve izvjesno da će osim Đurovića suđenje iza pritvorskih rešetaka dočekati i Robert Matanić, Luka Matanić i Amir Mafalani.

Vezane vijesti

U petak odluka o pritvoru dvojice osuđenih za atentat na Pukanića

U petak odluka o pritvoru dvojice osuđenih za atentat na Pukanića

Zagrebački Županijski sud u petak bi trebao odlučiti o pritvoru dvojici osuđenika za ubojstvo Ive Pukanića, Robertu Mataniću i Slobodanu Đuroviću,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika