07.04.2009. / 09:53

Autor: Katarina Zorić

Kao zmija noge: Sanader skriva dokaze o Lekinim donacijama

"Sada je u stranci revizija pa ne smijemo iznositi detalje. Sve što smo smjeli objaviti, stoji na našoj internetskoj stranici", rekla je Jutarnjem listu Sunčana Glavak

Anđelko Leko vlasnik je HUP-a i jedan od većih donatora HDZ-aAnđelko Leko vlasnik je HUP-a i jedan od većih donatora HDZ-aTvrdnje Anđelka Leka da je vladajućoj stranci donirao manje novca nego što su oni objavili u izvješću, u HDZ-u nisu željeli komentirati. Sunčana Glavak, glasnogovornica HDZ-a ističe da je financijsko izvješće za prošlu godinu proslijeđeno Poreznoj upravi.

"Sada je u stranci revizija pa ne smijemo iznositi detalje. Sve što smo smjeli objaviti, stoji na našoj internetskoj stranici", rekla je Jutarnjem listu Sunčana Glavak.

HDZ-ova glasnogovornica nije željela ni pokazati ugovore o donacijama s tvrtkama H.B.I., koja je, prema HDZ-ovu izvješću, donirala 495.000 kuna, te Astoria koja je donirala 345.000 kuna. Obje tvrtke su u vlasništvu HUP-a Zagreb čiji je većinski vlasnik Anđelko Leko.

Na Lekine tvrdnje o tome kako saborski zastupnik Dragutin Lesar nije upoznat sa sadržajem ugovora između Hrvatskog fonda za privatizaciju i HUP-a Zagreb, reagirao je sam Lesar na svom blogu.

"Upoznat sam sa sadržajem Ugovora o prodaji i prijenosu dionica Hoteli Srebreno. I, uz vaše dopuštenje, spreman sam ga javno, ovdje na svom blogu objaviti.

Kao i usporedbu svih ponuda pristiglih na natječaj i onih popravljanih. Ili će te to učinit Vi, gospodine Leko i tako demantirati navode iz moje kaznene prijave?", piše Lesar na svom blogu.

Iako nekoliko puta prozivan, Hrvatski fond za privatizaciju i dalje šuti.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika