26.08.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

IZBORI U SRBIJI

MILOŠEVIĆ SMJENIO SVOG ZAMJENIKA NA ČELU STRANKE

MILOŠEVIĆ SMJENIO SVOG ZAMJENIKA NA ČELU STRANKE

Bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević iz svog je zatvorskog ureda, smještenog u zatvorskim prostorijama Međunarodnog suda za ratne zločine u Den Haagu, razriješio Mirka Marjanovića s dužnosti njegovog zamjenika na čelu Socijalističke partije Srbije (SPS), prenosi Tanjug. Tu je dužnost povjerio lojalnijem kadru Bogoljubu Bjelici, glavnom organizatoru «straže naroda» koja je branila Miloševićev dom tijekom kampanje uhićenja u travnju 2001. godine.
Do kadrovske smjene došlo je zbog otkazivanja poslušnosti SPS-a na čelu sa Marjanovićem
koji se usprotivio Miloševićevoj odluci da se na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji podrži kandidat Radikalne stranke Vojislav Šešelj. Velimir Bata Živojinović, narodu poznat kao Macola iz serije «Bolji život», inače službeni predsjednički kandidat SPS-a, ogorčen je Miloševićevim prijedlogom da se na izborima podrži kandidat druge stranke te očekuje njegovu ostavku na mjesto predsjednika SPS-a.

Vezane vijesti

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Tuđman mi je rekao - 'Kad podijelimo Bosnu, ja i Sloba bit ćemo saveznici'

Akademik Dušan Bilandžić u intervjuu Nacionalu prvi put otvoreno govori o ulozi prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u pokušaju podjele Bosne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika