10.04.2009. / 10:39

Autor: Andrea Belin

Par minuta smijeha: Laktarenjem do bolje pozicije na poslu

Kome sve trebaju dobri laktovi? Svima, jer je to često jedini način da uspijete u nemilosrdnom poslovnom svijetu. Postoji i druga opcija: virenje šefu iz torbe, no ta je ipak manje privlačna

Ako puno i dobro radite to vam ne jamči uspjehAko puno i dobro radite to vam ne jamči uspjehSvatko od nas teži većoj poziciji u kompaniji u kojoj radi. Neki jednostavno nemaju srama i na razne se načine ulizuju svojim nadređenima kako bi postigli što žele. Kako god, u određenim situacijama neki ljudi htjeli to ili ne, naprosto ne mogu izbjeći laktarenje, dok oni drugi na taj način zaista dolaze do boljih pozicija. Saznajte nešto o tome i dobro se zabavite!

Sportaši
Svakom sportašu laktarenje je svakodnevna pojava. Naime, u svim ekipnim sportovima u fazi obrane ili napada laktarenje je prisutno. Kod košarkaša je nešto mirnija situacija, dok je rukometašima puno teže. U tom sportu tučnjava je mnogo živahnija i dozvoljenija. Laktarenje je neizbježno. Ako se želite dokazati kao vrhunski nogometaš i svoje sposobnosti pokazati u višoj lizi, pokažite treneru koliko ih možete izlaktariti u jednoj utakmici i uspjeh je zajamčen.

Kondukteri
Koliko puta vas je uhvatio u tramvaju ili vlaku dok ste vi mirno čitali novine. Istog trena kada je viknuo " Karte na pregled" trznuli ste se i uplašeno izvadili pokaz. Svaki kondukter koji želi biti uspješan mora biti glasan.

Mesari
Eksplozivnost i snažne ruke, odnosno tvrdi laktovi, zaista su neophodni prilikom lomljena kostiju neke životinje.

Direktori
Dok sjedi za stolom i razmišlja kome će prvom dati otkaz, a koga će poštedjeti takve katastrofe, lakat mu je neophodan da bi mogao nešto staviti na stol.

Vrtlari
Vjerovali ili ne ovo je jedno od najboljih zanimanja koje garantira uspjeh, i to kada gazda nije kod kuće, a nije jer mnogo radi i stalno putuje. Za to vrijeme njegova supruga viri kroz prozor i svakodnevno promatra vrtlara koji mukotrpno zaljeva njihov vrt. Upravo lakat može biti presudan u takvim situacijama!

Menadžeri
Ovo zanimanje kao da je u Hrvatskoj zaštitni znak većine stanovnika. Skoro sveki treći čovjek obnaša funkciju menadžera. PR menadžer, menadžer prodaje, menadžer za uređenje interijera. ..Ako budete poslušni prema svojim nadređenima možda ćete i vi uskoro obnašati jednu takvu funkciju.

Vozači
Oni koji imaju dobar lakat rođeni su za vozača kamiona ili gradskog autobusa. Ako se dovoljno ulizuju šefu uspiju nažicati najnoviji autobus ili kamion s vrhunskom opremom. Kada dođu do autobusa s klimom znači da su napredovali najviše što su mogli.

Tehnike laktarenja

Ulizivanje nadređenima
Najlakši put za napredovanje je ulizivanje šefu na svakom koraku. Najjači potez napraviti ćete kada ga izvedetena piće ili večeru. Saznajte od kud je, kakva mu je rodbina, pauzu za vrijeme gableca provedite u njegovom uredu...

Dvoličnost
Da bi u firmi postigli bolju funkciju, dobro je ulizivati se kolegama. Ali, pri tome valja biti oprezan. Dobro je slušati tračeve, rasprave i sudjelovati u njima, međutim kasnije svu krivnju izvaliti na kolege. Ako ste dovoljno inteligentni prvih mjesec dana biti će dovoljno da shvatite tko na koji način funkcionira.

Direktorova kći
Ovo je idealna prilika za najveće i najsposobnije šminkere i švalere. Djevojka ima dvadeset i koju godinu i poslije faks često navraća u tatin ured. Baš u tom trenutku vi ste mu došli javiti da nešto hitno trebate obaviti i ona ide baš u tom smjeru. Naravno, nije mogla odoljeti šarmu i nakon nekoliko dana proghodali ste. Direktor vas već zove na ispijanje finog viskija, a kroz koji mjesec postati ćete i njegov zamjenik.

Vezane vijesti

Promjene u karijeri mogu uzrokovati razvod

Promjene u karijeri mogu uzrokovati razvod

Stručnjaci za veze i odvjetnici koji rade na razvodima na temelju iskustva iz prakse tvrde da promijene u karijeri jednog partnera mogu promijeniti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika