11.04.2009. / 19:09

Autor: Nela Simić

Žene vs. bore: Hoće li vas Botox usrećiti

Sa svojim zategnutim licima bez bora i savršenim tenom, zvijezde se ne daju procesu starenja. Neki priznaju da su se podvrgnuli tretmanima Botoxa, a neki poriču. Ali zašto publika misli da zvijezde ne stare i kakav to pritisak stvara nama ostalima?

Kylie iz godine u godinu izgleda sve boljeKylie iz godine u godinu izgleda sve boljeGeri Halliwel, Madonna, Kylie Minogue i Jennifer Aniston nisu jedine poznate žene koje izgledaju mladoliko zbog Botoxa. U zadnjih desetak godina u javnosti se promijenila slika starenja, a sve veći broj svjetski poznatih žena naoko jedva da uopće stari. Nije uvijek slučaj da one izgledaju mlado i njegovano od tradicionalnih faceliftinga, nekad jednostavno izgledaju drugačije od ostalih nepopularnih žena. Mnoge zvijezde poput Nicole Kidman su porekle korištenje Botoxa.

Jennifer Aniston je ipak priznala da je probala Botox da zadrži mladoliki izgled. Tamo gdje ostale žene imaju bore njihove izostaju. Kad opisuju kako ostaju mlade uvijek su objašnjenja ista, hidratiziraju kožu, piju puno vode, vježbaju, pravilno se hrane, ne puše i izbjegavaju sunce....bla,bla,bla. Ne zvuči baš uvjerljivo, zar ne? Ponekad se pokoja i odvaži priznati da se podvrgla tretmanu Botoxom, ali uvijek je to bilo „davno prije“.

Prestala su špekuliranja na račun Kylie Minogue kad je prošli tjedan priznala da je probala Botox „Probala sam, ali sada više preferiram prirodnost“. Dodala je kako nije jedna od onih koje kažu: „Ne bi smjela ovo ili ono...svatko individualno može što želi.“. Geri Halliwell izjavila je za zadnje izdanje Red Magazinea „dala sam si ušpricati malo Botoxa u čelo i dobila sam glavobolju“, a sličnu je stvar prije izjavila i Jennifer Aniston koja je rekla „Jednom sam probala Botox i definitivno nije za mene, osjećala sam neki pritisak kao da nosim težak teret na glavi“.

Zaustavljanje procesa starenja koje pokušavaju slavni kao što je Demi Moore stavlja težak teret i nerealna očekivanja na obične žene koje se za njima povode. Mnoge poznate žene svoj izgled zahvaljuju genima ili zdravom načinu življenja, ali kad ostatak ženske populacije ostane frustriran pokušavajući isto ostaje činjenica da su se zvijezde podvrgle raznim manje ili više invazivnim tretmanima.

Botox se u kozmetičke svrhe koristio još prije 20 godina, a upotreba je značajno porasla od 2002. godine kad je Botox u SAD-u dobio odobrenje FDA-e da se koristi u svrhu odstranjivanja bora. Večina slavnih se rađe podvrgava neinvazivnim tretmanima koji ne uključuju operacije. Botox i ostale supstance slične svrhe ubrizgavaju se u lice te smanjuju količinu bora privremenim paraliziranjem mišića lica. U Velikoj Britaniji 2007 godine broj ubrizganih injekcija Botoxa porastao je na 55.000.

Neinvazivne metode preferiraju se jer dolazi do manje naglih promjena na licu u odnosu na zahvate plastične kirurgije, a izgled je prirodniji. Oni koji jednom počnu sa različitim zahvatima na licu, teško staju samo na jednom zahvatu. Ako su rezultati dobri tretmane provodite dalje ako nisu opet nastavljate dok ne popravite štetu, u svakom slučaju su ovisnost. Želimo li pod takvim uvjetima sudjelovati u javnom životu? Sasvim je razumljivo sa su zvijezde svojevrsni uzori ljudima diljem svijeta, ali na ovakav je način to žalosno da netko tko nama predstavlja ideal sebe podvrgava takvom pritisku.

Razumljiv je njhov cilj, ali nema razloga da bi se prosječan muškarac ili žena povodili za njihovim idealima. Moramo se zapitati želimo li stvarno paralizirati mišiće lica, obrisati sve znakove starenja i izgledati smiješno „mladi“ samo da bi zadržali svoje mjesto u javnom životu.

Vezane vijesti

Vanessa Williams ima 48 godina: koja je tajna njene ljepote?

Vanessa Williams ima 48 godina: koja je tajna njene ljepote?

Američka glumica, pjevačica, fotomodel i nekadašnja Miss Amerike Vanessa Williams u petak, 18. ožujka proslavila je 48. rođendan. Zvijezda serija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika