13.04.2009. / 13:34

Autor: Hina

Policija sumnjiči trojicu za otmicu Jelavića, a traži još nekoliko sumnjivaca

Policija sumnjići trojicu hrvatskih državljana da su oteli Antu Jelavića 8. travnja

Ante JelavićAnte JelavićPolicija je osumnjičila trojicu hrvatskih državljana za otmicu Ante Jelavića, a za još nekoliko osoba traga.

Kakao je danas izvijestila Policijska uprava zagrebačka (PUZ), dvojica osumnjičenih u dobi od 38 i 46 godina uhićena su u petak u Zagrebu i u subotu su dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, a treći, 32-godišnjak, koji je uhićen u subotu na području Dubrovnika, u Istražni je centar tog suda doveden u nedjelju.

PUZ je izvijestila da su policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta u suradnji s USKOK-om i Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) dovršili kriminalističku obradu nad trojicom hrvatskih državljana (1971., 1963. i 1977.) zbog osnovane sumnje da su 8. travnja, zajedno s još nekoliko osoba za kojima policija traga počinili kazneno djelo otmice na, kako se navodi, štetu 46-godišnjaka .

Policija osnovano sumnja da su trojica osumnjičenika zajedno s još za sada nepoznatim osobama isplanirali to kazneno kako bi si otmicom pribavili protupravnu imovinsku korist. Temeljem prethodnog dogovora su 8. travnja, oko 13,30 sati na parkiralištu tržnice u Utrinama nasilno ugurali u vozilo 46-godišnjaka kojega su istoga dana ilegalno prebacili u BiH, no idućega dana on je, iskoristivši njihovu odsutnost, uspio pobjeći i vratiti se u Hrvatsku, navodi PUZ.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika