16.04.2009. / 17:42

Autor: Anamarija Kronast

Dobro je znati: Kako u recesiji zadržati posao

Premda stopostotna jamstva ne postoje, stvorena su pravila koja je bolje poštovati jer ni u krzinim se vremenima baš nitko normalan neće poželjeti riješiti dobrih zaposlenika

Važno je kvalitetno odraditi puno radno vrijemeVažno je kvalitetno odraditi puno radno vrijemeU recesiji gotovo da nema garancije ni za koji posao. Ipak, ukoliko radite u imalo sređenoj kompaniji, manja je šansa da se nađete na listi za otkaz ukoliko ste marljiv i savjestan radnik. Zabušante uvijek svi lako prepoznaju i njihova radna mjesta teško može braniti bilo tko. Za sve ostale vrijede neka pravila zahvaljujući kojima biste mogli izbjeći da se nađete na crnoj listi poslodavca.

Nikada na posao ne dolazite umorni i neispavani, s jedninom željom da se što prije vratite u krevet. Otiđite ranije spavati da to ne bi radili na poslu. Nedostatak spavanja izaziva slabiju efektivnost i koncentriranost u radu.

Koncentrirajte se samo isključivo na ono što je vezano uz posao. Poslodavci vole vidjeti svoje radnike zauzete cijelo vrijeme, makar i nema puno posla pravite se da izgledate vrlo zaposleno. Kad se počne razgovarati o otkazima uzet će se u obzir da ste stalno zaposleni .

U nekim kompanijama nije najbolje jesti za radnim stolom, to se smatra znakon neorganiziranosti. Prije negoli ujutro krenete na posao pojedite obilniji doručak.. Raditi na prazan želudac nije baš dobra ideja.

Neke tvrtke imaju pravila za korištenje privatnog mobitela na poslu. Poštujte ta pravila obavezno jer nisu izmišljena da biste ih kršili-

Ako dobijete projekt koji morate završiti u određenom vremenu, pobrinite se da to tako i bude. Poslodavci ne vole da im projekti kasne.

Konzumiranjem bilo kakve droge sigurno ćete dobiti otkaz. Neke firme čak testiraju svoje radnike da bi bili sigurni u produktivnost i ugled. Konzumiranje alkohola isto tako zaboravite na poslu.

Vezane vijesti

Povraća mi se od toliko posla

Povraća mi se od toliko posla

"Jednostavno više ne mogu savladati sve to što se nagomilalo na mom stolu. Kad sjedim i vidim svo to brdo posla pred mnom, mogao bih povraćati" -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika