19.04.2009. / 10:25

Autor: Katarina Zorić

Split: Napadnuta beba i dalje se bori za život, građani ljuti jer ih sustav ne štiti

Neki mediji javljaju da je duševno oboljeli muškarac 32- godišnji Splićanin A.H. koji boluje od jake psihoze, a navodno je i ovisnik

Duševno oboljeli muškarac već je otprije poznat policijiDuševno oboljeli muškarac već je otprije poznat policiji

Stanje dvomjesečne curice koju je u subotu u Splitu psihički bolesnik u duševnom rastrojstvu zgrabio iz kolica i bacio na tlo na očigled majke i rođaka nepromijenjeno je, liječnici KBC Split i dalje se bore za njezin život, doznaje se u splitskoj bolnici.

Duševno oboljeli muškarac na splitskom kupalištu Bene, na Marjanu, jučer oko 13 sati, iz dječjih kolica koje je gurala majka, nasilno je uzeo dvomjesečnu djevojčicu i njezinim sićušnim tijelom svom snagom udario o pod. Od posljedica udarca beba je zadobila teške tjelesne ozljede opasne za život, među ostalim i hematom na glavi. Liječnici se za njezin život bore na Dječjem odjelu Jedinice za intenzivno liječenje Kliničkoga bolničkog centra Split. Ima višestruke i teške ozljede mozga, piše Slobodna Dalmacija.

Neki mediji javljaju da je duševno oboljeli muškarac 32- godišnji Splićanin A.H. koji boluje od jake psihoze, a navodno je i ovisnik. Jako je dobro poznat policiji jer su morali više puta intervenirati pri njegovu privođenju na Kliniku za psihijatriju splitske bolnice zbog njegove agresivnosti.

Budući da je jučer bilo lijepo vrijeme na splitskom kupalištu Bene okupilo se mnoštvo bezbrižnih Splićana svih uzrasta. Duševno oboljeli muškarac također je došao tamo, prišao je obitelji koja je gurala kolica sa djetetom, bez razloga je u bijesu svom snagom odgurnuo djetetovu majku, njezina brata te nećaka tako da su pali na pod i uzeo je dijete. Prema pričama očevidaca, nakon što je dijete bacio na pod, muškarac ga je nastavio udarati te je čak htio skočiti na njega.

Napadač je pokušao pobjeći. Očevici su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Beba je s Hitnoga kirurškog odjela prebačena na dječji JIL. Na taj odjel došla je i cijela rodbina. Majka je bila blijeda, nosili su je ispod ruku. Još joj je više pozlilo pa ju je medicinsko osoblje smjestilo u sobu. Njoj i njezinu nešto starijem suprugu to je, navodno, prvo dijete.

Napadač je po tko zna koji put odveden na Psihijatriju, samo četiri kata ispod sobe u kojoj se beba bori za život. S obzirom na to da se radi o psihički oboljeloj osobi, kazala je glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević-Gudelj, policija će sve daljnje radnje poduzimati koordinirano sa mjerodavnim Državnim odvjetništvom.

Goran Dodig, predstojnik Klinike za psihijatriju splitske bolnice, nije ništa želio kazati, uz obrazloženje da je to sudska priča o kojoj ne smije govoriti, te da je tek došao sa službenog puta. Građani su zabrinuti jer se pitaju zašto sustav ne štiti građane, nego duševno oboljele pušta da normalno šeću gradom.

Napadaču jednomjesečni pritvor

Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio je 30-dnevni pritvor muškarcu koji je jučer teško ozlijedio dvomjesečnu bebu i osumnjičen je za pokušaj ubojstva, doznaje se poslijepodne na splitskom sudu.

Osumnjičeni će proći i psihijatrijsko vještačenje, potvrdio je sudac Davor Svalina.

Psihički bolesnog muškarca koji je jučer oko 12,40 sati zgrabio iz kolica dvomjesečnu curicu i bacio je na tlo na očigled majke i rođaka, policija je nakon napada odvela na Psihijatrijski odjel KBC-a Split, kasno sinoć privela u postaju na kriminalističku obradu, a danas ga je sprovela dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Splitu na saslušanje.

Beba je zadobila teške tjelesne ozljede i smještena je na Jedinicu intezivnog liječenja KBC Split gdje se liječnici već drugi dan bore za njen život. (Hina)

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika