19.04.2009. / 16:12

Autor: Katarina Zorić

Ante Jelavić: Nisam platio otkupninu i nikada to ne bih napravio

Jelavić je ispričao da posljednjih godina živi od pomoći prijatelja i pomoći suprugine obitelji. Bavio se manjim građevinskim pothvatima, odnosno gradnjom desetaka stanova

Jelavić posljednjih godina živi od pomoći prijatelja Jelavić posljednjih godina živi od pomoći prijatelja Ante Jelavić koji je danas gostovao u emisiji HTV-a Nedjeljom u 2, nije htio nagađati koji su bili motivi njegove otmice 8. travnja. Odbacio je mogućnost da su motivi otmice mogli biti povezani sa optužbama za pronevjeru novca u Hercegovačkoj banci ili pak s atentatom na Jozu Leutara. Jelavić nije htio spekulirati ni o mogućim nalogodavcima.

Istaknuo je da otmičarima nije isplatio otkupninu od 250.000 eura. I dalje tvrdi da je uspio pobjeći zbog njihove nepažnje: "Otkupninu nisam platio i to nikad ne bih napravio, a nema šanse ni da ju je platio itko od mojih prijatelja." Jelavić je naveo i da nije moguće da je otet zbog nekih dugovanja jer, kako je rekao, nikada nikome nije ostao dužan.

Govoreći o slučaju Hercegovačke banke, odnosno o činjenici da ga je sud u Sarajevu osudio na 10 godina zatvora zbog pronevjere novca hrvatskih poreznih obveznika, Jelavić je rekao da je riječ o montiranom političkom procesu. Kaže kako je spreman za te optužbe odgovarati i pred hrvatskim pravosuđem. Izrazio je nadu da će ta priča uskoro biti završena jer je ovako, kako je rekao, živ zakopan.

Jelavić je ispričao da posljednjih godina živi od pomoći prijatelja i pomoći suprugine obitelji. Bavio se manjim građevinskim pothvatima, odnosno gradnjom desetaka stanova. Govoreći o svome životu, Jelavić je rekao da je jedino što bi promijenio u svojoj biografiji bilo bavljenje politikom. "Politika je kaljuža u kojoj ima puno krokodila. Meni je slava bila udarila u glavu", rekao je Jelavić.

Vezane vijesti

Suđenje za otmicu Ante Jelavića: Podignuta još jedna optužnica

Suđenje za otmicu Ante Jelavića: Podignuta još jedna optužnica

Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije podignulo je u srijedu optužnicu protiv Saše Savinovića, jednoga od petorice otmičara bivšeg člana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika