20.04.2009. / 13:47

Autor: Katarina Zorić

Ponovno odgođeno suđenje Glavašu: Krnjak lagao da je u bolnici pa mu sud odredio pritvor

Sudac Željko Horvatović je prije rasprave telefonom nazvao bolnicu u kojoj su mu rekli da Krnjak nije tamo. Zbog toga je od izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda zatražio da Krnjaku danas odredi pritvor

Ivici Krnjaku sud je odredio pritvor jer se ponovno nije pojavio na suđenjuIvici Krnjaku sud je odredio pritvor jer se ponovno nije pojavio na suđenjuSuđenje Branimiru Glavašu i ostalim optuženicima za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku ponovno je odgođeno zbog nedolaska drugooptuženog Ivice Krnjaka. Sudsko vijeće zbog toga je Krnjaku odredilo pritvor. Njegov odvjetnik Domagoj Rešetar pokušao ga je opravdati rekavši da je hospitaliziran u osječkoj bolnici, a to je potkrijepio liječničkom dokumentacijom.

Međutim, sudac Željko Horvatović je prije rasprave telefonom nazvao bolnicu u kojoj su mu rekli da Krnjak nije tamo. Zbog toga je od izvanraspravnog vijeća zagrebačkoga Županijskog suda zatražio da Krnjaku danas odredi pritvor. Ako izvanraspravno vijeće odluči pritvoriti Krnjaka, on bi već danas mogao biti uhićen. "Kako je Krnjakovo zdravstveno stanje neophodno utvrditi na dan svake rasprave, to je moguće jedino u pritvoru", istaknuo je Horvatović.

Glavaševi odvjetnici danas su trebali početi iznositi završne riječi, nakon što su to na posljednjem ročištu učinili tužitelji Jasmina Dolmagić i Miroslav Kraljević. Oni su zatražili da se optužene kazni u skladu sa zakonom koji je u vrijeme zločina bio na snazi, a koji je za ratne zločine protiv civila propisivao kaznu od pet do 20 godina zatvora.



Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika