20.04.2009. / 13:53

Autor: Hrvoje Šimičević

'Subverzivni' primitivizam: Kako su u Sisku lokalni političari pokazali umijeće ratovanja plakatima

Tamošnji lokalni HDZ kaže da nemaju ništa s ovim 'subverzivnim' reklamama, ali i nadodaju da se radi o 'dobrom štosu' te da, ukoliko se još netko dosjeti ovako ukomponiranih umjetničkih rješenja, oni su im spremni ustupiti prostor koji oni plaćaju

Županica Marina LovrićŽupanica Marina Lovrić"Koncert u Novom Sadu - 100% rasprodano", piše na plakatu koji je valjda uoči nedavnog koncerta bio izvješen na novosadskim ulicama povodom gostovanja srpske turbo-folk starlete Cece Ražnatović. No, plakati o kojima je ovdje riječ, a na kojima se objašnjava kako će dvorana predviđena za ovaj kič spektakl biti dupkom puna, našli su se na jednom sasvim drugom mjestu i u drugoj državi. Riječ je naime, o jumbo plakatima koji su pod okriljem noći osvanuli na ulicama - Siska.

Iako za sada nitko nije preuzeo 'odgovornost' za ljepljenje Cecinih mega postera po sisačkoj gradskoj jezgri, jer to niti nije dužan učiniti, sasvim su jasne pobude ili razlozi koji stoje iza ovog čina. Riječ je naime, o predizbornim 'ratovima plakatima', gdje se političke grupacije međusobno nadmetaju u ingenioznim natpisima na ogromnim papirnatim površinama, ali ne da bi promovirali sebe i svoj program, već kako bi na priprost način difamirali protivnike. Ovaj put je meta bila županica Marina Lovrić. Ona je nedavno bila u posjetu Novom Sadu gdje se 'susrela sa udrugom iseljenih Banijaca'.

To je valjda inteligentnoj grupaciji iz sjene bio legitimni motiv da aludiraju s onim '100% rasprodano' na predizbornu poruku Marine Lovrić koji glasi "100% najbolji izbor". Tamošnji lokalni HDZ kaže da nemaju ništa s ovim 'subverzivnim' reklamama, ali i nadodaju da se radi o 'dobrom štosu' te da, ukoliko se još netko dosjeti ovako ukomponiranih umjetničkih rješenja, oni su im spremni ustupiti prostor koji plaćaju.

Da kuriozitet bude veći, Hrvatska demokratska zajednica zapravo plaća prostore na kojima su osvanuli hvalisavi plakati sa informacijom da je supruga pokojnog Željka Ražnatovića Arkana rasprodala koncertnu salu. Tako je barem za Jutarnji list ustvrdila Marina Lovrić, te dodala: "Oni lažu što se tiče moga posjeta Novom Sadu i sudjelovanja na osnivačkom skupu izbjeglih Banijaca u Novom Sadu. Tko laže taj i krade, a tko krade - zna se".

Vezane vijesti

Allah i partizani u borbi za Sarajevo

Allah i partizani u borbi za Sarajevo

Do sada nepoznata udruga pod nazivom "Jedinstvena organizacija za socijalizam i demokraciju" preuzela je odgovornost za postavljanje plakata u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika