21.04.2009. / 12:01

Autor: Katarina Zorić

Glavaš plaća Krnjaku da bude bolestan, zbog izbora želi odgoditi presudu?

Novi prekid suđenja dovodi u pitanje izricanje presude početkom svibnja kako je sudac Horvatović prvotno najavio

Glavaš se jako angažirao u predizbornoj kampanji pa ne želi izricanje presude početkom svibnjaGlavaš se jako angažirao u predizbornoj kampanji pa ne želi izricanje presude početkom svibnjaBranimir Galavaš manipulira zdravstvenim stanjem Ivice Krnjaka jer mu ne odgovora izricanje presude prije lokalnih izbora 17. svibnja, piše Jutarnji list koji informaciju doznaje iz krugova obrane ostalih osumnjičenih u slučajevima Garaža i Selotejp. Suđenje Glavašu i ostalima za ratne zločine u Osijeku 1991. već je nekoliko puta odgođeno zbog Krnjakova nedolaska. Nakon što se ni jučer nije pojavio na sudu, sudac Željko Horvatović odredio mu je pritvor zbog zloupotrebe zadravstvenog stanja.

Prema pisanju lista, jedna od osoba kojoj se zajedno s Glavašem, Krnjakom i ostalima sudi za osječke ratne zločine rekla je, tražeći anonimnost, da je Krnjak iz novca skupljenog za obranu optuženih dobio značajno više novca nego ostali te da se ta činjenica među optuženima komentira kao pogodovanje Krnjaku. Inače, za obranu optuženih prikupljeno je oko milijun kuna.

Novi prekid suđenja dovodi u pitanje izricanje presude početkom svibnja kako je sudac Horvatović prvotno najavio. Takav razvoj događaja iznimno odgovara Branimiru Glavašu koji se jako angažirao u predizbornoj kamopanji. Naime, njegova stranačka uzdanica Krešimir Bubalo natječe se za funkciju gradonačelnika Osijeka.

Iako su sucu Horvatoviću jučer kad je telefonom provjeravao rekli da Krnjak nije u osječkoj bolnici, on je ipak hospitaliziran jučer oko 14 sati. U bolnici navode da je njegov prijam kasnio zbog toga što nije imao uputnicu. Navodno će Krnjak već sutra biti podvrgnut operativnom zahvatu.

Njegov odvjetnik Domagoj Rešetar kaže da je u petak bio na pretragama tijekom kojih mu je utvrđeno 90-postotno začepljenje glavne krvne žile, zbog čega mu prijeti moždani udar. Rešetar nagađa da će Krnjaka prvo prebaciti u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu kako bi utvrdili kakvo je njegovo zdravstveno stanje.

Prema neslužbenim informacijama, s Odjela za bolesti srca i krvnih žila Kliničke bolnice Osijek nestala je Krnjakova liječnička dokumentacija. Dr. Željko Vranješ, ravnatelj KBO-a, informaciju o nestanku Krnjakove dokumentacije nije izravno potvrdio, ali je rekao da je o svemu zatražio pisano izvješće. Ako se to i dogodilo, kaže Vranješ, to ne bi trebalo predstavljati problem jer je Krnjakov liječnički dosje poslan sucu Horvatoviću.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika