22.04.2009. / 09:08

Autor: Katarina Zorić

Duševni bolesnik koji je bacio bebu na tlo bio pod utjecajem anđeoske prašine?

Psihoterapeutkinja smatra da je Antonijo H. bio najvjerojatnije pod utjecajem PCP-a i teških vizualnih halucinacija kada je udarao po dječjim biciklima te nasrnuo na dvomjesečnu bebu, koju je pred istrgao iz kolica i bacio na tlo

Psihoterapeutkinja Anita Čudina smatra da je splitski manijak zlodjelo počinio jer je bio na PCP-uPsihoterapeutkinja Anita Čudina smatra da je splitski manijak zlodjelo počinio jer je bio na PCP-uSociologinja i psihoterapeutkinja Anita Čudina misli da je duševni bolesnik Antonijo H. koji je prošle subote na kupalištu Bene pod Marjanom bacio bebu na tlo, vjerojatno je bio pod utjecajem droge PCP koja se još naziva i anđeoska prašina.

Ona se, naime, prisjetila upozorenja splitskog Zavoda za bolesti ovisnosti koji je još prije deset godina upozorio da se na području Splitsko-dalmatinske županije pojavila ta droga, koja izaziva vizualne i slušne halucinacije, piše Slobodna Dalmacija.

Psihoterapeutkinja smatra da je Antonijo H. bio najvjerojatnije pod utjecajem PCP-a i teških vizualnih halucinacija kada je udarao po dječjim biciklima te nasrnuo na dvomjesečnu bebu, koju je pred istrgao iz kolica i bacio na tlo.

"PCP je izrazito opasna sintetička droga, koja se može konzumirati i posipanjem po marihuani u malim količinama, no ako se konzumira u većoj količini putem pušenja, može izazvati ranice po usnama slične herpesu. U Hrvatskoj su poznati slučajevi gdje su konzumenti pod utjecajem PCP-a činili teška nedjela, a poznato je da je prije više od 10 godina u Šibeniku maloljetnik ubio svojega kolegu", izjavila je Anita Čudina za Slobodnu Dalmaciju.

Ukazavši na agresivno ponašanje koje je često kod mladih koji konzumiraju marihuanu, Anita Čudina podsjetila je i slučaj kada je Antonijo H. pod utjecajem marihuane zgrabio sestru za kosu te joj je glavu vukao po krhotinama razbijene čaše.

Inače, Hrvatska se često spominje u konteksu područja gdje je marihuana vrlo dostupna i često se konzumira. Prema nekim informacijama, građani Hrvatske najveći su konzumenti marihuane u Europi.

"Posljedice pušenja marihuane s PCP-om još su izraženije ako je konzument ranije u kontinuitetu uzimao sintetične droge jer mu je onda mozak oštećen, posebno ako se radilo o tabletama ecstasyja u čijoj se izradi često koristi LSD i druge sintetične vrste. PCP s oštećenim mozgom je kao ulje na vatri", zaključila je Anita Čudina.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika