22.04.2009. / 14:43

Autor: Katarina Zorić

Krnjak doveden na suđenje, odvjetnik tvrdi da su mu prekršena ljudska prava

Obrana danas iznosi završne riječi. Glavašev odvjetnik Dražen Matijević ustvrdio je da je kaznenim postupkom u slučajevima "selotejp" i "garaža" Hrvatska ušla u povijest kao jedina zemlja koja sudi svojim osloboditeljima

Glavaševi odvjetnici danas su počeli iznositi završne riječiGlavaševi odvjetnici danas su počeli iznositi završne riječiLiječnički tim u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava utvrdio je da Ivici Krnjaku, optuženome u slučajevima selotejp i garaža, nije nužan operativni zahvat i da je on sposoban za nastavak suđenja. Na zagrebačkome Županijskom sudu danas je stoga nastavljeno suđenje prvooptuženom Branimiru Glavašu i ostalima za zločine počinjene u Osijeku 1991.

Krnjak kojemu je jučer određen pritvor, doveden je na suđenje. Njegov branitelj Domagoj Rešetar smatra da su prekšena Krnjakova ljudska prava, kao i ustavno pravo na zdravstvenu zaštitu. Krnjakova supruga podnijela je zahtjev za izuzećem sudskog vijeća te kaznenu prijavu državnom odvjetništvu protiv svih sudaca koji su sudjelovali u donošenju odluke o uhićenju i određivanju pritvora. Međutim, zahtjev je odbačen.

Obrana danas iznosi završne riječi. Glavašev odvjetnik Dražen Matijević ustvrdio je da je kaznenim postupkom u slučajevima "selotejp" i "garaža" Hrvatska ušla u povijest kao jedina zemlja koja sudi svojim osloboditeljima.

Glavaševi branitelji mogli bi sa svojim završnim riječima završiti za dva dana, a nakon toga zvršne riječi iznijeti Krnjakovi branitelji, te odvjetnici Gordane Getoš Magdić, Dina Kontića, Zdravka Dragića i Tihomira Valentića. Nakon toga sijedi izricanje nepravomoćne presude.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika