22.04.2009. / 17:36

Autor: Andrea Belin

Kako lijepo i jeftino urediti stan?

Ni ne slutite koliko se divnih stvari krije na tavanu vaših roditelja ili u dućanima s rabljenim namještajem, a svemu tome možete podariti svoj touch i pretvoriti, primjerice, stari kauč u unikatni trosjed...Primamljivo, zar ne?

Dnevna soba ne mora imati dizajnerski namještaj da bi dobro izgledalaDnevna soba ne mora imati dizajnerski namještaj da bi dobro izgledalaU trenutku kada ste kupovali stan bili ste jako sretni što ste jedan od rijetkih parova koji imaju takve mogućnosti, naročito u ovo vrijeme kada si je recesija uzela maha.

Međutim, kada ste napravili popis stvari koje su vam potrebne da bi u njemu mogli normalno funkcionirati, sreći je došao kraj. Sigurno niste mogli vjerovati da sitnice koje su vam potrebne u kuhinji i kupaonici toliko koštaju, a da ne govorimo o novom namještaju...

Ako ste vi jedan od parova koji su se odlučili na taj potez u ovim kriznim vremenima, nudimo vam nekoliko savjeta kako da uredite i namjestite svoja četiri zida, a da pri tome ne potrošite ogromne količine novca. Vjerujte, bez skupocijenog novog namještaja vaš stan može biti itekako funkcionalan. Saznajte kako ga možete urediti, a da prođete puuuuno jeftinije!

Rabljeni namještaj

Za početak, najjednostavnija varijanta je uzeti stari namještaj od ljudi koji ga više ne trebaju. Sigurni smo da su vaši roditelji jedni od njih. Oni sigurno imaju stare fotelje, krevete i ormare koji će vam rado donirati, kao i rođaci i prijatelji.

Neke stvari možete naći u salonima rabljenog namještaja. Vaš jedini posao je uskladiti stvari različitog dizajna. Malo boje i lakova i stari, rabljeni namještaj postati će novi. Obojite drveni ormar u bijelu, crnu, zelenu ili neku drugu, vama dragu boju.

Odaberite neki detalj i boju koja će povezati svaki komad namještaja.
Kada ste uskladili drveni namještaj, nabavite navlake za tapacirani. Ako vam je šivanje jača strana nema sretnije osobe od vas. Ako niste stručnjak u takvim poslovima, nabavite navlake za standardni namještaj po prihvatljivim cijenama.

Stol i kauč

Pustite mašti na volju jer na tavanu kuće svojih roditelja sigurno ćete pronaći neku ravnu plohu koja će vam poslužiti kao stol. Staklo je u posljednje vrijeme osobito "in" zato za stol nabavite komad stakla. Ako vam je takva varijanta ipak preskupa, plohu možete obojiti u određenu, vama dragu boju. Ako ne možete nabaviti kauč ili nešto što bi moglo poslužiti toj svrsi, napravite ga sami.

Uzmite bilo kakvu klupicu ili krevet i transformirajte ga u kauč služeći se jastucima. Ako ste nas sljedili u savjetima sad već možete pogledati oko sebe i primjetiti ćete da vaš prostor više nije prazan. Možete se diviti svojoj kreativnosti. Primijetit ćete da ste napravili poseban stil s rabljenim namještajem.

Detalji

Nekoliko detalja u boji može promjeniti cjelokupnu sliku vašeg prostora. U današnje vrijeme možete nabaviti različite slike po povoljnim cijenama. Noćne lampice u spavačoj ili dnevnoj sobi uvijek su dobro došle. Jeftini okviri za slike, teglice s cvijećem, svijeće...

Pratite sniženja

Naravno da neke detalje koji su vam potrebni u stanu jednostavno morate kupiti. Da bi prošli jeftinije pratite sniženja. Kada je sezona popusta, u prodavnicama možete nabaviti razne stvari koje su, inače, mnogo skuplje. Potražite namještaj od prošle sezone. Takvi komadi znatno su povoljniji.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika