23.04.2009. / 08:53

Autor: Katarina Zorić

Mutne financije: Boris Tadić najavio obračun s krim miljeom u srpskoj politici

Nema zaštićenih u Srbiji, rekao je Tadić, dodavši da će Demokratska stranka dokazati svoju vodeću poziciju u borbi protiv organiziranog kriminala

Tadić je istaknuo kako u Srbiji nema zaštićenihTadić je istaknuo kako u Srbiji nema zaštićenihU Srbiji već godinama kruže priče da političke stranke financira kriminalni milje. Budući da ni jednoj stranci nije u interesu da se neke stvari doznaju, na srbijanskoj političkoj sceni godinama se šuti o toke tko financira koju stranku. Kako piše srbijanski Blic, u političkim strankama okreće se puno veći novac nego što je zaista potreban za njihovo financiranje i on završava u džepovima malog broja ljudi.

Budući da se priča o financiranju stranaka u Srbiji ponovno aktualizirala nakon što je bivši gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević u iskazu istražnom sucu otkrio da je pokrajinski odbor Demokratske stranke financiran najviše iz Naftne industrije Srbije i Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, oglasio se i srbijanski predsjednik Boris Tadić. On je najavio obračun s kriminalom unutar srpske politike.

"Pravosudni organi trebaju odraditi svoj posao i nije na meni kao predsjedniku države da komentiram izjave Gorana Kneževića. Demokratska stranka je počela čistiti one koji imaju veze sa kriminalom", rekao je Tadić. Pozvao je i ostale političke stranke da učine to isto.

Nema zaštićenih u Srbiji, rekao je Tadić, dodavši da će Demokratska stranka dokazati svoju vodeću poziciju u borbi protiv organiziranog kriminala. Napomenuo je kako nema dvojbe da će sve političke stranke u Srbiji biti pod udarom borbe protiv kriminala.

"Sve institucije moraju raditi svoj dio posla u borbi protiv kriminala i korupcije", zaključio je srbijanski predsjednik.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika