24.04.2009. / 17:32

Autor: Hrvoje Šimičević

Business.hr službeno prodan Muji, Čičak direktor, traži se glavni urednik

Kao najizglednije opcije za novog urednika spominjani su Vedran Kukavica i Silvana Menđušić

Mujo Selimović, 65-postotni vlasnik Business.hr-aMujo Selimović, 65-postotni vlasnik Business.hr-aPoslovni dnevnik Business.hr danas je definitivno prešao u ruke novih vlasnika. Naime, kako nacional.hr doznaje, bosanskohercegovački tajkun Mujo Selimović i konzultantska kuća Mreža znanja potpisali su ugovor o preuzimanju ovog lista sa švedskim Bonnierom, nakon čega se novi predsjednik Uprave Business.hr-a Damir Čičak obratio redakciji.

Business.hr, dosad jedna od rijetkih nezavisnih tiskovina u Hrvatskoj, trenutno nema glavnog urednika. Dok ne nađu osobu koja bi trebala rukovoditi uređivačkom politikom, novi su vlasnici na poziciju v.d. urednice postavili Gordanu Grgas, dosadašnju zamjenicu glavne urednice.

Kako doznajemo, Čičak je na redakcijskom sastanku u petak popodne rekao da su novi vlasnici u pregovorima s nekoliko novinara oko preuzimanja pozicije glavnog urednika lista. Do sada su se kao kandidati za to mjesto spominjali Vedran Kukavica i Silvana Menđušić. Kukavica je navodno otpao zbog preniske financijske ponude, dok je Silvana Menđušić demantirala da je pregovarala s vlasnicima Business.hr-a.

Čičak je samo potvrdio da predstavnici Mreže znanja, 35-postotnog vlasnika Business.hr-a, završavaju listu imena s kandidatima za novog glavnog urednika. Iako Čičak nije govorio o imenima, kao potencijalni kandidati neslužbeno se spominju urednik Forbesa Viktor Vresnik, urednica u Jutarnjem listu Branka Stipić i nekoliko drugih urednika hrvatskih poslovnih novina.

Podsjetimo, s pozicije glavne urednice prije nekoliko dana posve nenadano maknuta je Đurđica Klancir, što je prema našim informacijama bio glavni uvjet koji su za akviziciju postavili novi vlasnici.

Takav se scenarij nije spominjao u prvotnom ugovoru o preuzimanju, gdje se, čak štoviše, naglašavalo da će se i dalje inzistirati na nezavisnoj uređivačkoj politici. No, ovim je potezom u potpunosti jasno da je to daleko od realnosti. Slijedom prvih poteza Muje Selimovića i Mreže znanja, ni dosadašnji urednički tim nije siguran u svoje radne pozicije.

Vezane vijesti

Business.hr ostao bez direktora, Babić dao ostavku

Business.hr ostao bez direktora, Babić dao ostavku

Nešto više od dva mjeseca nakon što je imenovan za novog direktora Business.hr-a, Ante Babić otišao je iz te medijske kuće. Prema neslužbenim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika