27.04.2009. / 10:28

Autor: Stjepan Marković

Nastavlja se mrtva utrka Dinama i Hajduka, Rijeka treća

Dinamo i Hajduk nastavljaju mrtvu trku za naslov prvaka. Oba kluba su upisala gostujuće pobjede te je bodovna razlika ostala jedan bod

Mario MandžukićMario Mandžukić

Dinamo je u Varaždinu otvorenom igrom stigao do bodova. Iako se posljednjih nekoliko kola Dinamo mučio sa svojim protivnicima te teško postizao pogotke, Zagrepčani su u Varaždinu slavili s uvjerljivih 6:1. Prvi pogodak za maksimirski klup postigao je Mario Mandžukić u 19. minuti, da bi Matija Smrekar izjednačio. U novo vodstvo Dinamo dovdi Mirosalv Slepička koji postiže još dva pogotka.

Hajduk je u Stanovima uvjerljivo svladao Zadar s 3:0. Splićani su poveli već u šestoj minuti preko Ibričića. Domaćini su parirali Hajduku i imali nekoliko prilika za izjednačenje sve dok iz igre nije isključen Marin Ljubičić zbog neopreznog starta na Srđanu Andriću.

Tako se veznjak Zadra, koji je u prošlom dvoboju s Hajdukom na Stanovima bio junak, prometnuo u tragičara. Nakon ovoga isključenja igra Zadra se potpuno raspala te je Hajduk potpuno preuzeo inicijativu. Pritisak se isplatio kada je u 63. minuti Andrić izborio loptu te s 15 metara pucao i postigao pogodak. Na konačnih 3:0 postavio je Mario Tičinović šest minuta kasnije.

Najveći derbi ovoga kola igrao se u Rijeci gdje je domaćin svladao Slaven Belupo 6:2 i time preuzeo treće mjesto na ljestvici.

Šibenik je na Šubićevcu bio bolji od Zagreba 2:1.

U Kranjčevićevoj Craotai Sesvete je ugostila Osijek, a utakmica je završila 1:1.

Bez pobjednika i pogodaka je završio ogled Intera Zaprešić i Cibalije.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika