Objavljeno u Nacionalu br. 702, 2009-04-28

Autor: Sandra Županić

TOP STIPENDIJA za Top studente

'Moja banka ponosno sudjeluje u Top stipendiji'

NACIONAL PREDSTAVLJA novog partnera Top stipendije, Hrvatsku poštansku banku

POTICAJ IZVRSNOSTI
Predsjednik uprave Hrvatske poštanske banke Josip Protega kaže da rado podržavaju Top stipendiju jer i sami u banci rado zapošljavaju mlade obrazovane
stručnjake te potiču kontinuirano obrazovanjePOTICAJ IZVRSNOSTI Predsjednik uprave Hrvatske poštanske banke Josip Protega kaže da rado podržavaju Top stipendiju jer i sami u banci rado zapošljavaju mlade obrazovane stručnjake te potiču kontinuirano obrazovanjeU akciji Top stipendija za top studente Nacionalu i njegovim dugogodišnjim partnerima Ini, Ingri, HRT-u, Vipnet-u te Diners club-u ove godine se pridružila i Hrvatska poštanska banka. Također, dodatne dvije stipendije za Sveučilište u Zadru i ove će godine osigurati dosadašnji regionalni partneri Turisthotel i Tankerkomerc te novi partner Tankerska plovidba.

Upravo zahvaljujući svim partnerima ovogodišnji stipendijski fond dosegnu je rekordni iznos od 1,52 milijuna kuna pa će u skladu s tim biti dodijeljen do sada najveći broj stipendija, čak 38.


Hrvatska poštanska banka već nekoliko godina usmjerava dio svojih sredstava na društveno angažirane projekte, posebno one u kojima sudjeluju amaterski sportski klubovi, mladi glazbenici, umjetnici. Studenti, i to posebno oni nadareni, svakako ulaze u grupu onih kojima će banka rado posvetiti svoje vrijeme i sredstva rekao je predsjednik uprave Hrvatske poštanske banke Josip Protega te dodao: "Na poticaj Nacionala, odlučili smo priključiti se grupi partnera, redom uglednih hrvatskih tvrtki, te tako postati dijelom ovog vrijednog projekta posvećenog unaprjeđenju znanja i obrazovanja. Vrlo smo ponosni što smo postali dijelom akcije Top stipendija jer smatramo da je u današnjem vremenu ekonomske krize posebno važno ulagati u mlade i u njihovo znanje. Ova akcija nagrađuje trud, znanje i izvrsnost hrvatskih studenata i svi mi na ovaj način najbolje investiramo u budućnost mladih. Uvjeren sam da je ova akcija izvrstan poticaj, kako nagrađenim studentima, tako i svima koji imaju ambiciju svoje znanje i iskustvo iskoristiti u jačanju konkurentnosti naše zemlje. Ceremonija potpisivanja partnerskih ugovora i dodjele samih stipendija kojima je svrha unaprjeđenje života mladih te poticanje kreativnosti te znanja uvijek odišu plemenitom i svečanom atmosferom."

Hrvatska poštanska banka kroz svoje svakodnevno poslovanje podržava aktivnosti cjeloživotnog učenja i mnogo ulaže u stručno usavršavanje svojih zaposlenika te u tu svrhu izdvaja poseban dio sredstava. Ovisno o potrebama i interesima zaposlenika, HPB kontinuirano organizira internu edukaciju i treninge poput pripravničkih programa i predavanja te edukacije kroz E-learning sustav po raznim sadržajima, a zaposlenici banke redovito pohađaju i razne profesionalne edukacije poput specijalističkih seminara i konferencija, učenja stranih jezika i slično. "Cilj naše banke je zapošljavanje mladih obrazovanih kadrova spremnih na izazove te na kontinuirano stjecanje novih znanja potrebnih u radnim procesima. Mi u Hrvatskoj poštanskoj banci svjesni smo da je ulaganje u znanje i intelektualni kapital najbolja investicija što, uz kontinuirano ulaganje u stručno usavršavanje svojih zaposlenika, dokazuju i mnogobrojni obrazovni projekti i institucije koje podupiremo", smatra Protega.

Da je sudjelovanji u Top stipendiji među najboljim načinima investiranja u budućnost mladih slaže se i direktorica Sektora prodaje članstva u Diners clubu Maja Rendulić o čemu je rekla: "Diners club želi biti društveno odgovorna tvrtka. Mladi ljudi ne smiju osjetiti krizu, pogotovo u ulaganju u znanje, a sudjelovanji u Top stipendiji je naš način pomoći u tome." Dubravka Jusić, direktorica korporativnih komunikacija u Vipnetu, istaknula je da njezina kompanija od samog početka sudjeluje u Top stipendiji te sličnim projektima jer podržavaju inovativnost i izvrsnost.

Josip Guberina, ravnatelj glazbene proizvodnje HRT-a, također je zadovoljan što njegova kuća sudjeluje u ovoj akciji, a posebno mu je drago što je jednom od prošlogodišnjih dobitnika omogućeno da održi koncert s ansamblom HRT-a. Dugogodišnji partner Top stipendije Ina prepoznala je važnost cjeloživotno učenje pa se znatna sredstva ulaže u dodatno obrazovanje zaposlenika. "Akciju Top stipendija Ivo Pukanić pokrenuo kada su svi pričali o krizi znanja, a Ina se odmah uključila u akciju. Drago mi je da kao kompanija sudjeluje u ovoj akciji. Predlažem da se ovom stipendijom dodatno potiče edukacija za proizvodnju i radnici koji će biti konkurentni na stranom tržištu", o osmoj po redu Top stipendiji rekao je predsjednik uprave Ine Tomislav Dragičević. Unatoč gospodarskoj krizi svi partneri akcije izrazili su zadovoljstvo što već niz godina u njoj sudjeluju, o čemu je predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim rekao: "Top stipendija omogućuje mladim ljudima da lakše završe studiji ali i potiče izvrsnost jer je teško naći najbolje od najboljih. U ovakvim teškim vremenima posebno treba ulagati u mlade."

Važnost ulaganja u lokalnu zajednicu prepoznale su zadarske tvrtke Turisthotel, Tankerkomerc i Tankerska plovidba te osigurale sredstva za dodatne dvije stipendije koje će biti dodijeljene najboljim zadarskim studentima. Boris Jurić, direktor trgovine u Tankerkomercu, i Ivo Mustać, predsjednik uprave Tankerske plovidbe, ponosni su što kroz Top stipendiju pomažu talentirane studente.

Ovogodišnja Top stipendija donosi i neke novosti poput toga da će najbolji student, po izboru redakcije Nacionala, dobiti stipendiju koja će nositi naziv "Top stipendija Ivo Pukanić", u čast pokojnom Ivi Pukaniću koji je bio jedan od idejnih začetnika cijelog projekta. Također, doneseni su jasniji kriteriji za vrednovanje prijava svih studenata bez obzira na različitost studija koje pohađaju, a kojima će se služiti Stipendijsko vijeće prilikom odabira sto finalista.

Natječaj akcije Top stipendija za top studente traje do 22. svibnja. Svečano proglašenje dobitnika ove će se godine održati 8. srpnja u hotelu The Westin u Zagrebu.

Sljedeće predstavljanje Top stipendije održat će se u Splitu, 29. travnja u 12 sati , na Ekonomskom fakultetu.

Sve ostale informacije o ovoj akciji mogu se pronaći u tjedniku Nacional ili na web stranicama www.topstipendija.net.

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika