Objavljeno u Nacionalu br. 702, 2009-04-28

Autor: Nacionalova redakcija

PARTY POLITIKA

Autor fenomena Zrće u utrci za ličkog župana

BORIS ŠULJIĆ nestranački
je kandidat za ličkog
županaBORIS ŠULJIĆ nestranački je kandidat za ličkog županaBoris Šuljić, ugledni poduzetnik iz Novalje na otoku Pagu, sasvim neočekivano je ušao utrku za župana Ličko-senjske županije na predstojećim lokalnim izborima. Šuljić je kao nestranačka osoba kandidat županisjke koalicije SDP-HNS, a njegovu je kandidaturu službeno prošli tjedan u Senju predstavio predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Boris Šuljić je vrsni vinar i ugostitelj, vlasnik luksuznog hotela Boškinac, smještenog u novaljskog polju. Kao spretni turistički vizionar, najzaslužniji je za stvaranje turističkog fenomena u medijima pretenciozno nazvanog 'hrvatska Ibiza', koncepta noćne zabave na novaljskoj plaži Zrće, za koju se posljednjih godina pročulo diljem Europe.

Malo je poznato da je upravo Šuljić prije dvadesetak godina na Zrću otvorio noćni klub Calypso, postavivši tako temelje ugostiteljsko-zabavnom konceptu na koji su se kasnije nadovezali poznatiji klubovi Papaya i Aquarius.

Šuljić, koji se do ove godine nije bavio politikom, odnedavno je angažiran kao direktor izborne kampanje koalicije Novo zajedništvo, koju čine opozicijske stranke u Novalji – SDP, PGS i nezavinska lista Budimira Peranića.

Kako je Budimir Peranić, kadnidat Novog zajedništva za gradonačelnika Novalje, bivši svećenik, a Šuljićev brat don Anton Šuljić urendik izdavačke kuće Kršćanska sadašnjost (bio je direktor Informativne katoličke agencije), bit će zanimljivo vidjeti kako će se HDZ-u dosad vrlo naklonjena Crkva ponašati u predizbornoj kampanji u Ličko-senjskoj županiji. (M.Š.)

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika