29.04.2009. / 15:07

Autor: Hina

Počasni beliburški vod: 'Goldstein uznemiruje javnost širenjem izmišljenog antisemitizma'

PBV u današnjem priopćenju ističe kako podupire Goldsteinovu inicijativu da se istraže svi oblici "takvoga ili sličnoga širenja laži, kleveta, uznemiravanja javnosti i potpirivanja antisemitizma"

Vice VukojevićVice Vukojević- Udruga Počasni beliburški vod (PBV) danas je neistinitim i klevetničkim ocijenila navode predsjednika Židovske vjerske zajednice Bet Israel Ive Goldsteina da su na prošlotjednoj tiskovnoj konferenciji PBV-a izrečene tvrdnje da su Židovi u Jasenovcu ubijali sami sebe, prozivajući ga za uznemiravanje javnosti širenjem izmišljenog antisemitizma.

Goldstein je jučer, na konferenciji za novinare, zatražio od Državnog odvjetništva da istraži ima li u navodnim Vukojevićevim te tvrdnjama predstavnika PBV-a o tome da su jasenovačkim logorom upravljali Židovi, a vlasti NDH samo držale stražu, temelja za kazneni progon.

PBV u današnjem priopćenju ističe kako podupire Goldsteinovu inicijativu da se istraže svi oblici "takvoga ili sličnoga širenja laži, kleveta, uznemiravanja javnosti i potpirivanja antisemitizma".

PBV podsjeća Državno odvjetništvo da je Vukojević prije dva dana priopćenjem opovrgnuo da je izjavio da su "Židovi u Jasenovcu ubijali sami sebe", kako je to prenio tisak, te da je PBV istoga dana, također u priopćenju, naveo da nema nikakve veze s tim i sličnim tvrdnjama. Napominje i da su sa svojim priopćenjem upoznali i izraelsko veleposlanstvo te Bet Israel, ali da to "nije spriječilo Ivu Goldsteina da u osobno ime i u ime Židovske vjerske zajednice Bet Israel sutradan iznese gore spomenute neistine i klevete".

"U tom smislu bi Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zaista trebalo provjeriti tko širi te laži, s njima uznemirava javnost i potpiruje antisemitizam. Tome treba pridodati i postupak Ive Goldsteina kojim je on, usprkos pravodobnom upoznavanju s istinom, nastavio uznemiravati hrvatsku javnost šireći izmišljene protusemtiske neistine i klevete", zaključuje PBV u priopćenju.

Vezane vijesti

Eksplozivna povijest

Eksplozivna povijest

Ovu knjigu bi svaki roditelj trebao kupiti djetetu kad maturira ili pođe na studij. U vidu praktičnog, džepnog izdanja autori su predstavili… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika