29.04.2009. / 16:05

Autor: Andrea Belin

Konačno: Pronađen 'lijek' protiv znojenja pazuha

Ako se već duže vrijeme borite sa prekomjernim znojenjem i još uvijek niste pronašli rješenje, možete odahnuti. Znanstvenici su otkrili da se upotrebom botoksa smanjuje lučenje znoja i do 85 posto...

Rezultati su vidljivi nakon tri danaRezultati su vidljivi nakon tri danaVisoke dnevne temperature, često povezane sa sparinom, uzrokuju obilno znojenje! Naime, prekomjerno znojenje pazuha vrlo je česti problem odraslih osoba, a u posljednje vrijeme javlja se sve češće i kod mlađih generacija. Ako se vi često znojite i nikakvim preparatima ne možete sakriti taj neugodan miris, imamo rješenje za vas!

Istraživanja su pokazala da upotrebom "botoksa", novog sredstva za uklanjanje bora, može doći do smanjivanja lučenja znoja i 85 posto. Osobe koje pate od prekomjernog znojenja pazuha nakon tretmana imaju potpuno izmijenjen život.

Injekcije se sastoje od niske doze botoksa koji blokira neurotransmitere koji sudjeluje na isti način u mišićnoj kontrakciji, kao i u izlučivanju znoja.

Injekcije se daju u pazuh, a tretman traje do 20 minuta (oba pazuha) i pacijent se odmah može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Rezulatati su vidljivi već treći dan nakon intervencije, dok se krajnji rezultati očekuju za tjedan dana. Kao i svaka terapija, i ova ima svoje nedostatke. Najveća mana ovog tretmana je to što nema trajni učinak.

Naime, jedna doza traje od četiri do šest mjeseci, a nakon toga, tretman treba ponoviti. Istraživanja su pokazala da pri ponovljenim tretmanima efekti blokade lučenja znoja traju duže.

Ako se odlučite na rješavanje problema na ovaj način, dobro je znati da injekcije botoksa ne smiju primati osobe s neurološkim bolestima, trudnice i dojilje.

Inače, prekomjerno znojenje može biti uzrokovano tjelesnim naporima, osjećajima, strahom, ali i okusom hrane (ljuto, papreno). Može zahvatiti čitavo tijelo, a posebno pazuhe i dlanove. Međutim, znojenje može biti simptom nekih bolesti, primjerice tuberkuloze, šećerne bolesti, ali može pratiti i određena fiziološka stanja kao što su trudnoća, prekomjerna tjelesna težina i klimakterij.

Dobro je znati:
1. Zabranjena je upotreba antibiotika neposredno prije i nakon tretmana
2. Ako postoje infekcije kože, očnih kapaka, tretman je potrebno odgoditi
3. Sedam dana prije tretmana zabranjena je konzumacija analgetika

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika