03.05.2009. / 23:15

Autor: Stjepan Marković

Varteks porazio Hajduk na Poljudu, Dinamo korak do naslova

Dinamo je uvjerljivom pobjedom 4:0 protiv Rijeke u Maksimiru potvrdio vodeće mjesto na ljestvici te ima četiri boda prednosti pred Hajdukom

Nikola Kalinić; Foto: PixsellNikola Kalinić; Foto: PixsellVarteks je gostujućom pobjedom nad Hajdukom 1:0 u Splitu pomogao Dinamu i njegovim izgledima za ponovno osvajanje prvenstva ove sezone. Godine 2004. i 2006. Splićani su prvenstva osvajali upravo protiv Varteksa, no ovog puta Varaždinci su ih zaustavili. Jedini strijelac bio je Matija Smrekar u 57. minuti na fantastičnu asistenciju Josipa Brezovca. Dinamo ima 4 boda više od Hajduka i sada je na korak do naslova. Naime, Hajduk ima još teška gostovanja u Rijeci i Koprivnici. Trener Hajduka Ante Miše teren je napustio smrknuta lica, a navijači su izviždali slabu igru domaćih. Varteks je iz dva pokušaja na suparnička vrata postigao jedan zgoditak, a Hajduku nije pomogla ni terenska nadmoć, jer su ih Varaždinci nadigrali momčadskom igrom.

Miše je nakon utakmice izjavio: "Bili su pokretljivi i disciplinirani i na moju su nas žalost pobijedili. Na poluvremenu smo odlučili da budemo strpljivi, prilika će doći. Kalinić i Ibričić nisu bili raspoloženi i čestitam Varteksu. Igrali smo bez Srđana Andrića, a kad god smo bez jednog od njih igrali, izgubili smo 16 bodova ukupno. Ja ne zamjeram nijednom svom igraču i nadam se skorom kiksu Dinama. Mi se ne predajemo."

Trener Varteksa Dražen Besek izjavio je kako je njegova momčad nagrađena zbog svoje igre, te je pohvalio Torcidu koja je napravila sjajan ambijent. "Igrali smo s manje pogrešaka na svojoj i protivničkoj polovici. Ne bih izdvajao nikoga iz svoje momčadi, igrali smo disciplinirano", kazao je Besek.

Dinamo je uvjerljivom pobjedom 4:0 protiv Rijeke u Maksimiru potvrdio vodeće mjesto na ljestvici te ima četiri boda prednosti pred Hajdukom. To je šesta pobjeda u nizu Krunoslava Jurčića otkako je trener Dinama, no mnogo je važnija za njegovu momčad lakoća kojom je modra momčad svladala svog protivnika. Kada je Jurčić preuzeo momčad, mučila se s protivnicima te je igrala u grču, no u posljednje tri utakmice ostvaruje glatke pobjede koje su digle samopouzdanje maksimirske momčadi.

Nakon utakmice Jurčić je izjavio: "Uspjeli smo ponoviti Varaždin, nakon dvije ovakve utakmice već se može govoriti o prepoznatljivom stilu i formi." Dinamo je dominirao utakmicom te su prvu prigodu stvorili već u petoj minuti utakmice, a akcije su se nastavile nizati. Modre preciznim udarcem u vodstvo dovodi Milan Badelj u 23. minuti. Isti igrač postigao je gol za 2:0 u 54. minuti, a pobjedu su potvrdili Sammir u 63. i Chago u 77. minuti. Najbolji igrač Rijeke Anas Sharbini nije mogao proći Lovrena te se na njega osvrnuo Jurčić koji je kazao: "Cijenim Anasa Sharbinija, ali Sammir je ove nedjelje bio 'space-shuttle' za njega."

REZULTATI 29. KOLA HNL-A

Dinamo - Rijeka 1:0 (Badelj 23, 54, Sammir 63, Chago 77)

Osijek - Zadar 1:0 (Vida 18)

Slaven Belupo - Šibenik (Delač 37)

Cibalia - Croatia Sesvete (Husić 39, Matić 54, Babić 81)

Hajduk - Varteks 0:1 (Smrekar 57)

Zagreb - Inter Zaprešić 1:0 (Vugrinec 11)

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika