04.05.2009. / 10:04

Autor: Katarina Zorić

Posebne mjere za Jocića i Legiju: Ljuti protivnici u istom zatvoru

Smještanjem u pritvor Jocić se od četvrtka po drugi puta našao u zatvorskom društvu s Miloradom Ulemekom Legijom, svojim velikim supranikom koji je u CZ-u već pet godina

Jociću (lijevo) je zbog navodne bolesti odgađano i suđenje za poticanje na na ubojstvo Gorana Marjanovića GoksijaJociću (lijevo) je zbog navodne bolesti odgađano i suđenje za poticanje na na ubojstvo Gorana Marjanovića GoksijaNakon što je utvrđeno da je zdravstveno stanje Sretena Jocića dobro, 47-godišnji šef balkanskog podzemlja koji je osumnjičen za organizaciju ubojstva Ive Pukanića, smješten je u zatvorsku ćeliju Okružnog zatvora u Beogradu. Kako piše srbijanski Blic, Jocić se nalazi u bloku poznatom kao Hajat, a zatvorsku ćeliju dijeli s cimerom.

Prema neslužbenim informacijama, za Jocića je bila pripremana samica, ali je zbog njegovih tvrdnji da boluje od epilepsije dobio cimera koji bi mogao obavjestiti čuvare u slučaju da mu se dogodi napad. Jociću je zbog navodne bolesti odgađano i suđenje za poticanje na na ubojstvo Gorana Marjanovića Goksija.

Smještanjem u pritvor Jocić se od četvrtka po drugi puta našao u zatvorskom društvu s Miloradom Ulemekom Legijom, svojim velikim supranikom koji je u CZ-u već pet godina. Iako se nalaze u istom bloku Okružnog zatvora, nisu smješteni u susjedne ćelije. Kako bi se spriječio kontakt između dvojice šefova podzemlja, njihove šetnje bit će organizirane u različito vrijeme.

Jocića i Ulemeka devedesetih godina upoznao je Jovica Stanišić, tadašnji šef DB-a. Iako su imali zajedničkog prijatelja, njihov dobar odnos je ozbiljno narušen jer su, prema pisanju medija, obojica željela željela preuzeti vodeću ulogu u narko-poslu. Mediji su pisali i da je Legija bugarskoj policiji cinkao Jocu Amsterdama, nakon čega je on 2002. uhićen u jednoj govornici u Sofiji. Izručen je Nizozemskoj, ali je poslije četiri godine provedene u zatvoru predan Srbiji i proveden u CZ, gde je bio i Legija.

Unatoč pisanju medija o Jocinoj osveti Legiji i navodnoj poruci da će mu „ubiti ženu, djecu, psa i mačku”, od sukoba dvojice tada najjačih vođa kriminalnih organizacija nije bilo ništa. Bili su smješteni u ćelijama na istom katu, na sigurnoj udaljenosti i za ta dva meseca nisu se ni vidjeli.

Nakon Jocićeva uhićenja i određivanja jednomesečnog pritvora, nastavlja se istraga o zločinu jer se sumnja da je njegova grupa, po nalogu za sada nepoznate osobe, ubila Ivu Pukanića i njegovog suradnika Niku Franjića. Istražni organi u Hrvatskoj i Srbiji sada detaljno analiziraju i provjeravaju sve informacije koje bi mogle dovesti do nalogodavca.

Jocić je uhićen 27. travnja u Tolstojevoj 33, bivšoj kući Slobodana Miloševića koju iznajmljuje od Mire Marković. Osumnjičen je za zločinačko udruživanje i organiziranje ubojstva Pukanića i Franjića. U kaznenoj prijavi navodi se da je okupio skupinu u kojoj su braća Robert i Luka Matanić, Slobodan Đurović zvani Kardinal, Željko Milovanović, kao i Amir Mafalani i Bojan Gudurić.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika