05.05.2009. / 10:57

Autor: Katarina Zorić

Samo Srbin sezonu spašava: 'Hrvatska - tako lepa, a tako blizu'

U BiH je postavljeno 100 jumbo-plakata i city lightsa, uglavnom u Sarajevu, ali i u Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru

Bajs slamku spasa za turističku sezonu vidi u susjednim zemljamaBajs slamku spasa za turističku sezonu vidi u susjednim zemljama"Hrvatska: Tako lepa, a tako blizu" i "Kad srce kaže leto, kaže Jadran" - slogani su kojima ministar turizma Damir Bajs nastoji privući Srbe na Jadransko more kako bi spasili turističku sezonu. Svjestan da su prognoze za ovogodišnju sezonu prilično crne, Bajs se odlučio koncentrirati na najbliže susjede pa je tako diljem Srbije postavljeno 230 jumbo-plakata i 100 city lightsa i to u Beogradu, Novom Sadu i Subotici, piše Jutarnji list.

Bajs je također krenuo i u promidžbeni pohod na BiH i Makedoniju. Primjerice, u BiH je postavljeno 100 jumbo-plakata i city lightsa, uglavnom u Sarajevu, ali i u Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru. Autor slogana je marketinška kuća McCann Erickson Croatia, a dopunske aktivnosti u promidžbi teške su 20-ak milijuna kuna.

"Svjesni smo da će svibanj i lipanj odlučiti turističku sezonu, zato smo povećali proračun za oglašavanje s prošlogodišnjih devet na 28 milijuna eura", rekao je Bajs. Istaknuo je kako su rezultati ostvareni u turizmu tijekom Uskrsa i 1. svibnja dobri.

Osim na tržištima bivše Jugoslavije, pojačane su i promidžbene aktivnosti na tržištima s kojih nam uobičajeno dolazi većina turista, posebno u Njemačkoj, Austriji, Češkoj i Sloveniji. Tamo ostaje stari slogan “Mediteran kakav je nekad bio”, koji će se i dalje vrtjeti i na vodećim svjetskim televizijskim postajama.

Vezane vijesti

Izraelski turisti produžit će turističku sezonu

Izraelski turisti produžit će turističku sezonu

"Hrvatska je država turizma, a Izrael država turista jer putujemo tri puta godišnje i upravo je to dobitna kombinacija na zadovoljstvo obiju strana",… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika