05.05.2009. / 13:34

Autor: Katarina Zorić

Kriza trese Magmu: Goranko Fižulić otpustio četvrtinu radnika

Magma je i u prvome kvartalu ove godine poslovala s gubitkom i to 14,68 milijuna kuna. Ta kompanija posluje s gubitkom već već više od godinu dana, ali je gubitak iz prvoga kvartala ipak smanjen u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je iznosio 15,67 milijuna kuna

Fižulić je još jesenas najavio otpuštanjaFižulić je još jesenas najavio otpuštanjaTvrtka Magma koja je u većinskom vlasništvu Goranka i Biserke Fižulić, posljednjih je mjeseci otpustila gotovo četvrtinu djelatnika, odnosno njih 470 od ukupno 1957 radnika. Goranko Fižulić, predsjednik Uprave, još je jesenas najavio otpuštanja zbog uvođenje zabrane rada trgovina nedjeljom, ali i zbog restrukturiranja kompanije. Broj radnika smanjivao se na način da nisu produljivani ugovori na određeno vrijeme, piše Business.hr.

Magma je i u prvome kvartalu ove godine poslovala s gubitkom i to 14,68 milijuna kuna. Ta kompanija posluje s gubitkom već već više od godinu dana, ali je gubitak iz prvoga kvartala ipak smanjen u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je iznosio 15,67 milijuna kuna. Treba napomenuti da su uvijeti poslovanja u ovoj godini za Magmu bili lošiji u odnosu na 2008. godinu pa stoga možda najnoviji rezultati daju naznake da se ta kompanija polako počinje izvlačiti iz krize.

"Bez obzira na negativan trend potrošnje privatnog sektora koji je ujedno glavna komponenta našeg BDP-a, ukupno je gledano Magma uspjela poboljšati rezultat. Pad prometa u trgovini na malo nije neočekivan s obzirom na ekonomsku situaciju, ali takva kretanja upućuju na brojne izazove s kojima se susreću poduzeća u ovom sektoru. Prihodi Magme su povećani, a istodobno su se troškovi iz redovnog poslovanja smanjili zbog brojnih mjera za smanjenje troškova", kaže Tomislav Kesić, analitičar FIMA vrijednosnica.

Vezane vijesti

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Ako se ne dogodi čudo - a čuda su u biznisu rijetka - u iduća dva tjedna napokon bi trebao biti otvoren stečaj Magme. Uvod u konačni čin propasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika