06.05.2009. / 09:28

Autor: Katarina Zorić

Jocić platio milijun i pol eura za likvidaciju Ive Pukanića

Realizacija plana atentata na Pukanića započela je sredinom listopada prošle godine, kada su u Zagreb došli Željko Milovanović i Bojan Gudurić, glavni izvršitelji ubojstva

Sreten Jocić i njegov kum Slobodan Đurović atentat su planirali na sastancima u Crnoj GoriSreten Jocić i njegov kum Slobodan Đurović atentat su planirali na sastancima u Crnoj GoriSreten Jocić za ubojstvo Ive Pukanića osigurao je milijun i pol eura, navodi se, među ostalim, u kaznenoj prijavi koju je protiv njega prije tjedan dana podnijela srpska policija. Također se navodi da je Jocić zajedno sa svojim kumom Slobodanom Đurovićem likvidaciju planirao na sastancima u Crnoj Gori. "Jocić se sa Đurovićem sastajao u Baru. Posljednji sastanak održan je mjesec dana prije ubojstva Pukanića”, navodi se u kaznenoj prijavi čije je detalje objavio srpski Blic.

Đurović je zbog organizacije ubojstva u Hrvatsku dolazio četiri puta gdje se sastajao s Robertom Matanićem, glavnim Jocićevim suradnikom u Hrvatskoj. "Sreten Jocić je 2006. godine s predumišljajem formirao kriminalnu grupu na teritoriju Srbije i Hrvatske, čije je djelovanje imalo međunarodne razmjere. U grupi su Slobodan Đurović zvani Kardinal, Robert i Luka Matanić, Željko Milovanović... S ovim osobama Jocić je po unaprijed dogovorenom planu izvršio kazneno djelo teškog ubojstva 23. listopada prošle godine. Za ovaj zločin Jocić je osigurao milijun i pol eura”, navodi se u prijavi.

Realizacija plana atentata na Pukanića započela je sredinom listopada prošle godine, kada su u Zagreb došli Željko Milovanović i Bojan Gudurić, glavni izvršitelji ubojstva. "Prije toga, braća Robert i Luka Matanić te Amir Mafalani pratili su Pukanićeva kretanja i pripremali su zločin. U Zagrebu su dočekali Milovanovića i Gudurića koji su im se pridružili u praćenju Pukanića, utvrđivali su njegove kontakte, a 23. listopada izvršili su ubojstvo", navodi se u prijavi podnesenoj Specijalnom tužiteljstvu u Srbiji.

U srpskoj policiji kažu da imaju čvrste dokaze za navode u prijavi, a vjeruju i da bi Jocićevo uhićenje moglo razriješiti brojne likvidacije mafijaških bosova koji su posljednjih desetak godina pod kontrolom držali distribuciju kokaina iz Južne Amerike u Europu.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika