06.05.2009. / 14:49

Autor: Andrea Belin

Znale smo: Često mijenjanje cipela je zdravo za stopala!

Odmah krenite u shopping, i to bez grižnje savjesti jer su rezultati istraživanja koje su proveli pedijatri iz jedne bolnice u Berlinu, potvrdili da različite cipele omogućavaju da se stopalo ne opterećuje uvijek na istom mjestu

Kupovanje cipela bez grižnje savjestiKupovanje cipela bez grižnje savjestiNapokon dobre vijesti za sve žene koje ne mogu odoljeti cipelama. Naime, stručnjaci tvrde da je mijenjanje cipela dobro, ne samo za žensku dušu, nego i za njihova stopala. Rezultati istraživanja koje su proveli pedijatri iz jedne bolnice u Berlinu, potvrdili su da različite cipele omogućavaju da se stopalo ne opterećuje uvijek na istom mjestu.

Često mijenjanje cipela znatno smanjuje rizik od oštećenja stopala i zglobova. Postavlja se pitanje da li je preporučljivo i nošenje ne baš stabilnih, ali jako seksi visokih potpetica?

Na žalost, odgovor je negativan jer su visoke potpetice itekako opasne za stopala. Već kod pet centimetara visokih potpetica na prednji dio stopala se oslanja 60 posto, a kod potpetica visokih sedam centimetara i čitavih 70 posto tjelesne težine. Međutim, s vremena na vrijeme itakako je preporučljivo nošenje visokih cipela, no poželjno je da se nose u razmaku od nekoliko dana i ne duže od tri sata bez prekida.
Stoga, djevojke krenite u svoju omiljenu trgovinu i kupite si nove cipele.

Nitko vas u tome ne može spriječiti, kao što vidite čak su i pedijatri dali zeleno svijetlo za takav podhvat. Savjetujemo da shopping obavite u danima rasprodaje jer kao što znate u novije vrijeme skupocijene cipele su totalno "out". Ako model, koji vam se dopada već danima, pronađete na rasprodaji, zadovoljstvo će biti još veće.

Nove cipele, sandale ili tenisice često kupujemo jer se spremamo za nešto lijepo, ili kada se želimo nagraditi. Nakon ovog istraživanja ne dozvolite si da vam za kupnju novog para obuće treba neki razlog, primjerice neki važan događaj, već jednostavno učinite to zbog zdravlja. Čak i tmurni dani kada mislimo da nas nitko ne voli, ostati će nam u ljepšem sjećanju ako ga zasladimo novim parom obuće o kojem sanjamo već danima.

Vezane vijesti

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Znanstvenici potvrdili genetsko podrijetlo migrene

Europski i australski znanstvenici otkrili su četiri nova gena koje se povezuje s najčešćim oblikom migrene, što upućuje na njezin nasljedni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika