08.05.2009. / 13:49

Autor: Hina

Mesić odlikovao poginulog policajca Ivana Grbavca

Mesić je, također na prijedlog ministra i Državnog povjereništva, policajca Hrvoja Kamenjarina odlikovao Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u iznimnim okolnostima u miru, i to za spašavanuje svojih kolega policajaca

Ivan Grbavac, foto: MUPIvan Grbavac, foto: MUPHrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je odlikovao policajca Ivana Grbavca koji je prije tri dana na dužnosti ubijen nakon pljačke banke u Sesvetama, priopćio je Ured predsjednika.

Predsjednik Mesić je, na prijedlog ministra unutarnjih poslova i Državnog povjereništva za odlikovanja i priznanja, Grbavca odlikovao Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom kao časnim znakom vječnog spomena poginulom za hrvatsku državu u iznimnim okolnostima u miru.

Mesić je, također na prijedlog ministra i Državnog povjereništva, policajca Hrvoja Kamenjarina odlikovao Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u iznimnim okolnostima u miru, i to za spašavanuje svojih kolega policajaca.

Kamenjarin je prilikom akcije spašavanja putnika srušenog zrakoplova na Velebitu u situaciji izravne opasnosti za svoj život upozorio kolege na opasnost od lavine i time spriječio stradavanje ljudi trenutak prije nego je sam bio ozlijeđen, stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika