12.05.2009. / 13:21

Autor: Borivoje Dokler

E-klasa Coupé: Tradicija ekskluzivnosti i jedinstvenosti

U najljepšoj talijanskoj regiji, Toskani, prošli tjedan održana je svjetska premijera Mercedesove E-klase Coupé. Među rijetkim sretnicima koji su prvi imali priliku isprobati dinamičniju verziju nove E-klase bio je i Nacionalov novinar

Novi Mercedes odlikuje se kvalitetom i dizajnomNovi Mercedes odlikuje se kvalitetom i dizajnomOdmah nakon slijetanja u firentinsku zračnu luku i ispijenog espressa, sjeli smo u novi Mercedesov coupé i krenuli na testnu vožnju po povijesnoj regiji Chianti. Već nakon nekoliko odvoženih kilometara postalo nam je jasno zašto su Nijemci svoje novo vozilo odlučili predstaviti upravo u Toskani: oboje ih krasi ekskluzivnost, jedinstvenost i bogata tradicija.

Interijer coupéa, koji je gotovo identičan onome u limuzini, odlikuje savršena ergonomija, vrhunska kvaliteta izrade i materijala, što nam je omogućilo da u najvećoj udobnosti uživamo u vožnji prekrasnom prirodom kojom dominiraju bogata imanja okružena čempresima, maslinama i vinovom lozom. Idiličnu vožnju zavojitim cestama, na kojima je vrlo teško obići i biciklista, u nekoliko su nam navrata "pokušali pokvariti" vrijedni Toskanci koji su se traktorima kretali prema svojim poljima i maslinicima.

Srećom, Mercedesov coupé je, osim snažnog motora, opremljen i najsuvremenijim elektroničkim sustavima za dinamičnu i sigurnu vožnju pa se svaki takav problem rješava vrlo brzo. Od dodatne opreme posebno je dojmljiv paket dinamičnog prianjanja s dvije opcije vožnje: Comfort i Sport, koje se odabiru jednostavnim pritiskom na gumb smješten pokraj mjenjača.

Nevjerojatno je kako se odabirom sportske opcije coupé u trenutku transformira u pravog rasnog sportaša s izrazito direktnim upravljanjem. Za E-klasu coupé Mercedes je razvio i potpuno nove motore Blue Efficiency s novom tehnologijom izravnog ubrizgavanja goriva koji su znatno snažniji i štedljivi od svojih prethodnika. Coupé nudi dva različita interijera, Elegance i Avantgarde, koji se mogu kombinirati s motorima snage od 204 do 388 konjskih snaga.

Dolazak na tržište i cijene:
Svibanj: E 350 CDI 61.403 eura
E 350 63.744 eura
E 500 84.952 eura
Kolovoz: E 250 CDI 56.226 eura
Rujan: E 250 CGI 56.226 eura

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika