12.05.2009. / 15:49

Autor: Andrea Belin

Ništa ne jedete, a debljate se? Prestanite piti alkohol!

Skidanje kila i alkohol nikako ne idu zajedno jer alkohol ima veliku kalorijsku vrijednost i jedan je od uzročnika gojaznosti. Većina je s tom informacijom bila upoznata i prije, no, neki si još uvijek ne žele priznati da je to zaista točno

I šampanjac deblja(nažalos)I šampanjac deblja(nažalos)Imate višak kilograma, a malo jedete i puno se krećete? Štoviše, čak i nekoliko sati tjedno provodite u teretani? Međutim, svaki vikend izlazite i tugu liječite alkoholom. Moramo vas razočarati, ali skidanje kila i alkohol nikako ne idu zajedno jer alkohol ima veliku kalorijsku vrijednost i jedan je od uzročnika gojaznosti.

Većina je s tom informacijom bila upoznata i prije, no, neki si još uvijek ne žele priznati da je to zaista točno. Možda će vam rezultati najnovijih istraživanja potvrditi sumnju i natjerati vas da prestanete s konzumacijom alkohola u abnormalnim količinama!

Naime, alkohol ima veoma veliku kalorijsku vrijednost , primjerice, litra crnog vina ima 568 kalorija, šampanjca 681 kaloriju, a viskija čak 2.272 kalorija. Ove podatke objavio je francuski dnevnik "Figaro" na osnovu jednog istraživanja koje je provedeno na dvije tisuće muškaraca i žena u Velikoj Britaniji.

Vjerovali ili ne, njih četrdeset nije znalo da alkoholna pića uzrokuju gojaznost. Neka istraživanja su pokazala da alkohol predstavlja četiri do šest posto energetskog unosa u prehrani stanovnika zapadnih zemalja.

Osim što deblja, alkohol opčenito loše utječe na metabolizam, primjerice izaziva visok krvni tlak. Stoga, ako imate takvih problema, prestanite s opijanjem. Nedavno je dokazano da dnevno jedna čašica crnog vina produljuje život, međutim više od toga zaista nije dobro za zdravlje, a da ne govorimo kada u jednoj noći popijete i do nekoliko litara. Naravno, loše posljedice ovise o količini i vrsti alkohola koji se konzumira.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika