14.05.2009. / 08:00

Autor: Andrea Belin

Od Blata do Pakla: 10 najčudnijih imena mjesta na svijetu

Iako zvuče krajnje neobično, upravo iza takvih se imena najčešće kriju zanimljivosti koje se uistinu isplati pogledati, a vrijeme godišnjih odmora je sve bliže

Ako još uvijek ne znate kamo bi mogli otputovati za ljetni godišnji odmor, krajnje je vrijeme da se odlučite. Kako bi vam pomogli da što prije pronađete adekvatnu destinaciju za sebe i svoju bolju polovicu, nudimo vam desetak mjesta i naselja s najčudnijim imenima iz cijelog svijeta. Jedno od njih nalazi se i kod nas.
Možda je to idealna prilika da se ove godine upustite u nezaboravnu avanturu!

1. Wee Waa je jedno od najstarijih naselja u Australiji. Poznato je po uzgajanju pamuka.
2. Why, što bi u prijevodu značilo "zašto" nalazi se u Arizoni, a ime je dobio po dvije velike ceste koje se račvaju u obliku slova "V".
3. Head-Smashed-In Buffalo-Jump je mjesto koje se nalazi u Kanadi. Nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine, a ime je dobilo po antičkoj metodi ubijanja bizona.
4. Kissing se nalazi u Njemačkoj. Moramo vam priznati da i nije toliko romantično koliko je njegovo ime, međutim možda ćete upravo biti jedni od prvih parova koji će otkiri takve čari ovog mjesta.
5. Try Again ili "Pokušaj ponovo" možda je idealna destinacija na Afričkom kontinentu za sve one koji su željni velikih životnih promjena.
6. Roseberry Topping je prekrasno mjestašce u brdima North York Moorsa u Velikoj Britaniji. Ime je dobilo po jednom vrhu. Dakle, za oljubitelje planina i čiste prirode ovo je zasigurno jedna od naidealnijih destinacija.
7. Hell je mjesto na Kajmanskim otocima. Sigurno valja saznati što se krije iza tog, pomalo jezivog imena.
8. Truth or Consequences ( Istina ili Posljedice) nalazi se u južnom Meksiku. Prije otprilike 60 godina bio je to "Hot Springs", međutim građani su sami odlučili promjeniti ime u čast jedne radio emisije.
9. King of Prussia nalazi se u Pensilvaniji. Ime potječe iz davne 1700. godine kada je otvorena prva krčma u tom mjestu.
10. Slime znači blato, a kao što znate "Blato" nalazi se na Korčuli. Amerikancima je zasigurno smješan naziv ovog mjesta, ali ako još niti jedamput niste bili na Korčuli, ove godine priuštite si takvu avanturu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika