13.05.2009. / 22:33

Autor: Stjepan Marković, Martina Čizmić

Maksimirsko slavlje: Dinamov prvi korak u obrani dvostruke krune

"Ova utakmica nam je došla u najgorem trenuktu. Nakon dva uzastopna poraza. Želio bi čestitati Dinamu, ali i reći da se nećemo predati, jer još uvijek ima šansi za osvajanje Kupa", rekao je nakon utakmice jedan od važnijih igrača Hajduka, Hrvoje Vejić

Igrači Dinama obavili su velik posao večeras;  Foto: Igor ŠobanIgrači Dinama obavili su velik posao večeras; Foto: Igor ŠobanNogometaši Dinama večeras su pred 20 tisuća svojih navijača u Maksimiru napravili veći dio posla u obrani dvostruke krune. U prvoj utakmici Kupa Dinamo je prvi puta ove sezone pobijedio Hajduk.

Od samog početka utakmice igrači Dinama pokazali su se pokretljivijima i agresivnijima na terenu. Obrana Hajduka djelovala je veoma tromo i nepokretno, dok se u Dinamovoj obrani posebno istaknuo kapetan Igor Bišćan koji je pravovremenim reakcijama spriječio nekoliko izglednih napada Hajduka.

Prvi je gol pao već u 13. minuti kada je Mario Mandžukić lijepim lobom prevario vratara 'bilih' Subašića. Petnaestak minuta kasnije, zbog Pandžinog povlačenja Vrdoljaka u šesnaestercu, sudac je pokazao na bijelu točku, što je Sammir sa lakoćom iskoristio i povećao rezultat na 2:0.

Nakon toga dolazi do malog zatišja, ali ne i Dinamovog povlačenja. U 30. minuti iz igre izlazi Boris Pandža koji je igrao veoma loše, a umjesto njega šansu je dobio Jurica Buljat. Tek što se Buljat uspio zaigrati, zbog nesmotrenog udaranja Marija Mandžukića laktom u lice na sredini terena zaradio je crveni karton.

Hajduk je tako nakon samo 34 minute igre imao dva gola zaostatka i jednog igrača manje. Ali ni tu nije prestao njihov 'crni niz'. Minutu prije kraja poluvremena zbog neopreznog starta nad Dinamovim igračem i Siniša Linić je kažnjen crvenim kartonom, te je morao napustiti teren.

Dinamo je tako u drugo poluvrijeme ušao rasterećen, sa velikom rezultatskom prednošću i dva igrača viška. Iako su do kraja utakmice igrači Dinama imali još nekoliko veoma izglednih prilika, do konačnog rezultata došli su pogotkom Mandžukića u 56. minuti.

U 70. minuti Hajduk je bio veoma blizu postizanja gola, kada je Senijad Ibričić pogodio vratnicu. Zanimljivo je da je upravo Ibričić zabio Dinamu u svakoj utakmici ove sezone. Njegov promašaj u ovoj utkamici najbolje govori o lošoj igri Hejduka večeras.

U jednom se trenutku sredinom drugog poluvremena i stručni stožer Hajduka pomirio sa porazom, pa su tako Iko Buljan i trener Ante Miše rezignirano sjeli na klupu i čestim pogledima na sat dali do znanja da im je jedini cilj dočekati kraj utakmice.

Večerašnji poraz treći je u redu za Hajduk, nakon poraza od Varteksa i Rijeke u prvenstvu. To je zasigurno ostavilo i utjecaja na psihološku pripremljenost igrača.

"Ova utakmica nam je došla u najgorem trenuktu. Nakon dva uzastopna poraza. Želio bi čestitati Dinamu, ali i reći da se nećemo predati, jer još uvijek ima šansi za osvajanje Kupa", rekao je nakon utakmice jedan od važnijih igrača Hajduka, Hrvoje Vejić.

Na pitanje o dva crvena kartona koja su zaradili njegovi suigrači Vejić je bio smiren.

"Popričao sam sa sucem nakon utakmice u tunelu. On mi je rekao da je u potpunosti siguran u ispravnost svojih odluka što se tiče crvenog kartona. Bio je veoma blizu mjesta događaja. Inače, nemam nikakvih primjedbi na suđenje večeras", rekao je na kraju Vejić.

Uzvratna utakmica hrvatskog Kupa igra se u Splitu, 28. svibnja.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika