18.05.2009. / 12:36

Autor: Nela Simić

Svadbena moda za goste: Što odjenuti na veliki dan

Ljudi se modnim stručnjacima najčešće obraćaju zato što nisu posve sigurni što odjenuti u pojedinim prigodama. Nije ni čudo s obzirom na to da treba uskladiti promjenjivo vrijeme, nepoznata pravila, disko, Crkvu te komociju i dobar ukus

Ako postoji ključ uspjeha onda je to držati se onoga što vam najbolje pristaje. Neovisno o prigodi sačuvajte svoj osobni stil. Za takve prilike gdje se zahtijeva prikladno odijevanje u više prigoda(crkva,večera,plesanje do kasnih sati) sve je u slojevitosti.

Prikladna jaknica preko blještave haljine i klasične štikle prikladne su za svaku prigodu, starije žene uvijek mogu odjenuti duge elegantne haljine, a mlađe u mnogim prigodama mogu odjenuti kratku suknju. Ovih nekoliko savjeta pomoči će vam ako ste gost, mladenkina majka ili rođakinja. Vjenčanja su ionako prilično skupa pa ne treba troškove dodatno opterečivati novom garderobom.

Tajne svadbene mode

Ako ovog ljeta planirate nekoliko vjenčanja na kojima ćete prisustvovati opremite se s nekoliko kvalitetnih modnih komada koje možete kombinirati.
1 Trebat će vam kvalitetna jaknica ili strukirani sako. Za apsolutnu fleksibilnost birajte svjetlije boje koje pristaju uz sve od crne do pastelnih boja.
2 Ne bojte se koktel haljine, osobito ako se tijekom ceremonije zagrnete bolerom ili sakoom.
3 Birajte grafičke printove da haljina ne izgleda previše svečano i formalno, a da je prikladna za dnevnu varijantu te pripazite s nakitom i ostalim modnim dodacima
4 Mjenjajte se s prijateljicama za modne dodatke, šešire, štikle, torbe i nakit.

ZLATNA PRAVILA
1 jakne Strukirane jakne i sakoi su ključni dodatak. Bojite li se da ste prerazgoličeni ako skinete sako izaberite jedan sa poludugim rukavima i nosite ga cijelo vrijeme preko haljine.
2 haljine Ako rado pokazujete gole ruke odaberite haljinu kratkih rukava s v ovratnikom ili tuniku dugih rukava koja je isto ultra moderna.
3 hlače Ako nerado pokazujete noge onda su klasične crne hlače savršen izbor za vas. Nosite ih uz bijelu košulju ili strukirani sako te uz veliki nakit koji daje glamurozniji izgled.
4 silueta Za skladniji izgled i uži struk preko kaputa ili haljine oko struka stavite remen.
5 cipele Investirajte u skupe štikle koje su isplativije od jeftinih kupljenih samo za tu priliku, veče su mogućnosti da ćete do kraja večeri ostati stajati na nogama.

Važno je znati:

Nemojte nekoliko tjedana prije vjenčanja eksperimentirati s tretmanima za lice, novim kremama, špricanjem za samotamnjenje, te novim proizvodima.

Nemojte koristiti kozmetička sredstva koja dosad niste isprobali.
Najbolje je da se za sam dan vjenčanja prepustite savjetima i spretnim rukama šminkerice i frizerke, a manikuru i pedikuru napravite dan prije.

U svadbene cipele možete staviti dječji puder da se ne skližu. Dobro hidratizirajte kožu i ispod pudera stavite dobru podlogu, bolje ćete ispasti na fotografijama. Planirate li špricanje za tamniji ten, obavite to četiri dana prije.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika