Objavljeno u Nacionalu br. 705, 2009-05-19

Autor: Nacionalova redakcija

Slučaj Glavaš: HDZ-ovci tražili smjenu Bajića jer je ustvrdio da Šeks laže

Po svojevrsnoj zapovjednoj odgovornosti, krivnja je prebačena na Mladena Bajića i od Sanadera je zatražena njegova smjena. Predsjednik vlade je, barem zasad, odbio taj zahtjev

MLADENA BAJIĆA u dijelu
HDZ-a smatraju krivcem
za presudu GlavašuMLADENA BAJIĆA u dijelu HDZ-a smatraju krivcem za presudu GlavašuNekoliko visokopozicioniranih hadezeovaca i dužnosnika Vlade prošlog je tjedna Ivi Sanaderu predložilo smjenjivanje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića, a kao povod im je poslužila nedavna nepravomoćna presuda Branimiru Glavašu. Kao što je poznato, i premijer Sanader je u nekoliko navrata kritizirao “timing” objavljivanja presude.

Pritom je spominjao isključivo suce, a nikako ne i Bajića. No unutar HDZ-a postoji utjecajna skupina koja smatra kako im je Državno odvjetništvo nanijelo veliku štetu, a posebno Vladimiru Šeksu, jednom od ključnih svjedoka na suđenju Glavašu.

Podsjetimo, potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks bio je jedan od posljednjih koji je svjedočio na suđenju za osječka ubojstva civila. Njegova teorija o tome da su za iznimno brutalna iživljavanja nad civilima zapravo odgovorni pripadnici 'pete kolone' naišla je na brojne reakcije u javnosti. Naime, on je tvrdio kako je po osiječkim ulicama djelovala fantomska postrojba, koju nije kontroliralo tamošnje vojno zapovjedništvo.

Njegov iskaz je išao u prilog obrani, a činjenica da je Glavaš osuđen na dugogodišnju kaznu, prema mišljenju ove skupine unutar HDZ-a, govori da je sud prihvatio mišljenje Državnog odvjetništva, koje je Šeksovo svjedočenje smatralo lažnim i nevjerodostojnim.

Po svojevrsnoj zapovjednoj odgovornosti, krivnja je prebačena na Mladena Bajića i od Sanadera je zatražena njegova smjena. Predsjednik vlade je, barem zasad, odbio taj zahtjev. (R. B.)

Vezane vijesti

Ne mogu goniti kriminalce

Ne mogu goniti kriminalce

Rad glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i svih zaposlenih ovog će tjedna opet biti pod povećalom Sabora, koji jednom godišnje analizira… Više

Komentari

registracija
19/5/09

Pravo, 19.05.09. 11:38

U svakom slučaju M.Bajić je najgori element u borbi protu korupcije i treba da ode što prije. DO nikad niša ne radi, niti ne odgovara na Kaznene Prijave- samo ako dobije nalog od ozgora od I.Sanadera ili S.Mesića.


registracija
19/5/09

propadalo, 19.05.09. 14:52

Ma sramota da veća ne može biti.Pa kako Bajić misli da uđemo u EU kada ne vjeruje dopredsjedniku Sabora i čovjeku koji od devedesete obnaša najviše državničke funkcije i redovito prolazi na izborima kao nositelj liste.Možda Bajić podržava tezu o Hrvatima kao zločinačkom narodu,ma svaka čast ali šta radi na mjestu Državnog odvjetnika???


registracija
19/5/09

propadalo, 19.05.09. 14:55

Ma shvaćam,sigurno Bajić nema ništa sa tim.To Kraljević i Dolmagić samo rade svoj posao bez ičijeg uplitanja.


registracija
31/3/08

burek, 19.05.09. 17:31

To što Šeks od 90tih obnaša najviše državničke dužnosti i prolazi na izborima je samo naša sramota, a ne pokazatelj govori li on istinu ili ne.


registracija
19/5/09

propadalo, 19.05.09. 18:02

Ma slažem se ali onda se ne treba čuditi što će mo u EU sa Srbima,Albancima i sl. odnosno skinuti će mo gaće i pokazati prljavi veš kao što su to učinile sve članice pri ulasku.I naravno ne ćemo od DO i Sudaca praviti svete krave nego će mo svima reći da oni u Hrvatsku nisu pali sa Marsa nego su korumpirani kao i sve živčane tete na šalterima,liječnici,Gruntovčani i ini.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika