20.05.2009. / 15:54

Autor: Nacionalova redakcija

U Srbiju došao Joe Biden, za njim došlo i lijepo vrijeme

Foto: ReutersFoto: ReutersDosta se ovih dana diglo medijske prašine oko posjeta američkog potpredsjednika Joea Bidena Srbiji. Kako to obično biva, stvorena je javna klima dvaju suprotstavljenih stavova; onih koji anatemiziraju dekadentne i prijetvorne Amerikance do onih koji smatraju kako ovi prvi nemaju previše veze s pameću.

Tamošnji tabloidni produžetci ekstremnih državotvornih ideja posebno su bili agilni u blaćenju ovog vremešnog zamjenika Baracka Obame, ponajprije preko potenciranja njegovih izjava koje je u kontekstu Srbije tijekom proteklih nekoliko godina ovaj navodno izgovarao.

Da bi se slika ovog dijela tamošnjeg građanstva prigodno odaslala u svijet, na beogradskim cestama mogle su se vidjeti siluete predstavnika raznih nacionalističkih partija i pripadajućih udruga sa uvećanim fotografijama ruskog državnika Vladimira Putina.

No, cijela ova situacija nema previše veze s predočenom fotografijom, osim po činjenici da je riječ o policajcima koji su osiguravali da u Beogradu ne dođe do eventualnog ekscesa i divljanja navedenih grupacija.

Vezane vijesti

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika