28.08.2002. / 00:00

Autor: Mario Duspara

ZAGREB

RAČAN POTVRDIO OTKRIĆE NACIONALA DA SU MOGUĆE NOVE HAŠKE OPTUŽNICE

RAČAN POTVRDIO OTKRIĆE NACIONALA DA SU MOGUĆE NOVE HAŠKE OPTUŽNICE

Premijer Ivica Račan potvrdio je u utorak navode Nacionala kako Haški sud priprema nove optužnice protiv hrvatskih generala. Račan je rekao kako zna da Haag ‘’vodi neke istrage u Hrvatskoj i da su nove optužnice moguće’’, i da ne zna ništa više od toga. Podsjećamo, Nacional je u poslijednjem broju pod naslovom ‘’ Optužnice protiv Bobetka, Norca i vjerojatno Domazeta’’ pisao o tome da je Haški sud već dovršio istragu protiv prve dvojice i da će oni najkasnije do kraja listopada biti optuženi za ratne zločine počinjene prilikom operacije Medački džep 1993. godine.
Umirovljeni general Bobetko je u utorak za Slobodnu Dalmaciju izjavio da ne zna hoće li se predati Haškom sudu ako tužiteljstvo to od njega zatraži, dok je admiral Domazet istom listu poručio da je on ‘’namjerno stavljen u taj kontekst jer je čelnik HIP-a’’, te da ‘’nikada nije obavljao nikakvu zapovjednu dužnost i da ne može biti odgovoran za zločine’’.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika