28.08.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

ŠKOLSTVO

RODITELJI NE ŽELE U ŠKOLAMA BRANITELJE ZAŠTITARE

RODITELJI NE ŽELE U ŠKOLAMA BRANITELJE ZAŠTITARE

Roditelji se boje branitelja sa posttraumatskim stresnim poremećajem (PTSP) pa bi u ulozi portira u školama svoje djece radije vidjeli neraspoređene policajce. Reakcija je to roditelja na projekt Udruge hrvatskih ratnih veterana o prekvalifikaciji branitelja u portire zaštitare u osnovnim i srednjim školama, pokrenutim zbog velike nezaposlenosti branitelja. Ravnatelji škola pak smatraju da je bolje rješenje zapošljavanje pedagoga i psihologa jer stručnjaci najbolje mogu spriječiti nasilje. Ni Ministarstvo prosvjete i športa ne pozdravlja spomenuti projekt ali razloge svoje sumnjičavosti nisu naveli.
Iako se korisnije baviti prevencijom nasilja nego udomljavati vojnike koji su bez posla, kako kaže ravnatelj zagrebačke Škole za tekstil Petar Smaić, činjenica je da je porast nasilja u hrvatskim školama naša zbilja te da dosadašnja prevencija nije donijela očekivane rezultate.

Vezane vijesti

Hitno testiranje ispita državne mature

Hitno testiranje ispita državne mature

Nakon brojnih prigovora maturanata, roditelja i nastavnika na ovogodišnji ispit državne mature iz hrvatskog jezika, ministar Željko Jovanović… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika