26.05.2009. / 12:48

Autor: Matko Boršić

Slovenska provokacija: Srbi, dođite u Portorož, na najbliže europsko more

Kada se u obzir uzme i slovenska blokada hrvatskih pristupnih pregovora za Europsku uniju, ne čudi da mnogi ovu kampanju Slovenske turističke zajednice smatraju provokacijom

Slovenci 'mame' Srbe na 'svoje more'Slovenci 'mame' Srbe na 'svoje more'Slovenska turistička zajednica započela je kampanju u kojoj poziva Srbe da ovo ljeto provedu u Portorožu, na "najbližem evropskom moru", piše 24 sata. Kao dio te kampanje slovenski veleposlanik u Beograd Miroslac Luci je najavio uvođenje viznih olakšica za srpske turiste. Iz Slovenija poručuju da su "gosti iz Srbije uvijek dobrodošli".

"Blizina i zajednička povijest, bliskost jezika i razumijevanje su razlozi zbog kojih će uz vizne olakšice biti olakšan posjet Sloveniji", rekao je Dimitrij Piciga, direktor slovenske turističke organizacije.

Hrvatska turistička zajednica također poziva Srbe da dođu na Jadran sloganom "Tako lepa, a tako blizu". Kada se u obzir uzme i slovenska blokada hrvatskih pristupnih pregovora za Europsku uniju, ne čudi da mnogi ovu kampanju Slovenske turističke zajednice smatraju provokacijom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika