27.05.2009. / 14:48

Autor: Hina

Indeks 1: Četrnaestorica proglašena krivima, bivši prodekan Prometa osuđen na 2,5 godine zatvora

Ostali optuženici, među kojima i viši predavač s Prometnog fakuleta Krešimir Somek, nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda osuđeni su na uvjetne kazne

Viši predavač s Prometnog fakuleta Krešimir Somek bio je jedan od osuđenih u slučaju Indeks 1Viši predavač s Prometnog fakuleta Krešimir Somek bio je jedan od osuđenih u slučaju Indeks 1Bivši prodekan zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti Dragan Badanjak i glavni posrednik Mladen Budor jedini su među 14 optuženih u slučaju "Indeks 1" danas nepravomoćno osuđeni na bezuvjetne zatvorske kazne, zbog nezakonitih upisa studenata na fakultet, i to na dvije i pol, odnosno godinu i pol zatvora.

Ostali optuženici, među kojima i viši predavač s Prometnog fakuleta Krešimir Somek, nepravomoćnom presudom zagrebačkog Županijskog suda osuđeni su na uvjetne kazne.

Uz zatvorske kazne, Badanjku je izrečena i petogodišnja zabrana obavljanja posla sveučilišnog profesora, a oduzet će mu se i nezakonito stečenih 1000 eura, dok će se Budoru oduzeti 2000 eura.

Somek, koji je na suđenju priznao krivnju, osuđen je uvjetno na 10 mjeseci uz rok kušnje od tri godine, što znači da kaznu neće odslužiti ako u tom razdoblju ne počini neko kazneno djelo. Uz to, izrečena mu je i trogodišnja zabrana rada kao profesora.

Na 10 mjeseci, uz rok kušnje od tri godine, zbog davanja mita osuđeni su studenti Darko Jelaković, Dario i Romana Bizek te Ivan i Darko Mesec.

Na godinu dana uvjetno, također uz rok kušnje od tri godine, osuđen je posrednik Ivica Marković, dok su Ivan Buljubašić, Saša Sviličić i Suzana Horvat dobili po osam mjeseci.

Dvojica studenata Josip Đaković i Franjo Marinčić kažnjeni su sa po šest mjeseci, uvjetno dvije godine.

Vezane vijesti

'Indeks 2': Svih 30 proglašeni krivima, kazne od pola do dvije godine zatvora

'Indeks 2': Svih 30 proglašeni krivima, kazne od pola do dvije godine zatvora

Županijski sud u Zagrebu krivima je proglasio 30 okrivljenih za kupovanje ispita u aferi Indeks 2. Prodekan Prometnog fakulteta Dragan Badanjak dobio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika