27.05.2009. / 18:57

Autor: Hrvoje Šimičević

Ubojstvo Ive Pukanića: Sreten Jocić ostaje u pritvoru još dva mjeseca

Jocić je na saslušanju u policiji nakon uhićenja odbacio sve sumnje da je umiješan u Pukanićevo ubojstvo, rekavši da je uvučen u policijsko-političke igre u Hrvatskoj

Sreten JosićSreten JosićSpecijalni sud u Beogradu u srijedu je za još dva mjeseca produljio pritvor Sretenu Jociću, osumnjičenom za organiziranje ubojstva hrvatskog novinara Ive Pukanića, kazala je Hini glasnogovornica tog suda Maja Kovačević Tomić.

Jociću, znanom i kao Joca Amsterdam, pritvor je produljen zbog težine kaznenog djela i visine zakonom zaprijećene kazne, kojom se za to djelo predviđa od 30 do 40 godina zatvora.

Sreten Jocić je uhićen potkraj travnja u vili u elitnom beogradskom naselju Dedinju, koju je iznajmio od obitelji bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića.

Jocić je na saslušanju u policiji nakon uhićenja odbacio sve sumnje da je umiješan u Pukanićevo ubojstvo, rekavši da je uvučen u policijsko-političke igre u Hrvatskoj.

Na zahtjev srbijanskog posebnog tužiteljstva za organizirani zločin, koje je istražnom sucu okružnog suda u Beogradu podnijelo zahtjev za provedbu istrage protiv Jocića zbog sumnje da je tijekom 2008. na području Srbije i Hrvatske izvršio kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubojstva, Jocić je zatim saslušan pred istražnim sucem, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor.

Vezane vijesti

Ponavlja se suđenje u Beogradu za ubojstvo Pukanića

Ponavlja se suđenje u Beogradu za ubojstvo Pukanića

Suđenje beogradskim članovima skupine optužene u Srbiji i Hrvatskoj za ubojstvo suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića i njegova suradnika Nike… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika