31.05.2009. / 23:00

Autor: Ela Radić

Sinead O' Connor: Veliki povratak u pulskoj Areni

U četvrtak, 24. lipnja, u pulskoj će Areni koncert održati irska pjevačica Sinead O'Connor, a kao predgrupa nastupit će riječki gitarist Vava s posebnim gostom Damirom Urbanom. Tim će nastupom biti otvorena koncertna sezona u pulskoj Areni a Sinead O'Connor pred svojim će obožavateljima izvesti svoje najveće hitove kao i pjesme sa svog posljednjeg albuma “Theology”, objavljenog 2007. godine

Sinead o' ConnorSinead o' ConnorSinead O'Connor, kontroverzna 42-godišnja pjevačica rođena u Dublinu, u ranoj se mladosti počela baviti glazbom no proslavila se tek 1990. godine i to s pjesmom koju je napisao glazbenik Prince - "Nothing Compares 2 U" - a koja je te godine bila jedna od najslušanijih pjesama na svijetu. Svojim specifičnim imidžom, obrijanom glavom i crnom, širokom odjećom, te spotom za spomenutu pjesmu redatelja Johna Mayburyja u kojem, s glavom u krupnom planu, plače za izgubljenom ljubavi, Sinead O'Connor u jako je kratkom roku stekla obožavatelje diljem svijeta a kritičari su joj predviđali veliku karijeru.

Međutim, zbog njena kontroverznog ponašanja i čestih agresivnih ispada poput onog kad je tijekom gostovanja uživo u emisiji "Saturday Night Live" 1992. godine poderala sliku Pape Ivana Pavla II, njena je glazba pala u drugi plan. Unatoč odličnim kritikama za album "I Do Not Want What I Haven't Got" iz 1990., te iduća dva, "Am I Not Your Girl" iz 1992. te "Universal Mother" iz 1994., kao i za neke suradnje poput pjesme koju je snimila s Bonom iz grupe U2, "You Made Me the Thief of Your Heart" za film "U ime oca" iz 1993., njeni idući glazbeni uradci nisu naišli na dobre kritike ni kod publike ni kod kritičara.

Ona je svejedno nastavila s radom, surađivala je s brojnim glazbenicima te se okušala u različitim glazbenim vrstama, uključujući raggeae, country te elektronsku glazbu no 2003. je objavila da se povlači iz glazbe. (Snimke: Reuters i dok. Extre)

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Zatražen žuran povratak Hrvata u BiH

Zatražen žuran povratak Hrvata u BiH

Sudionici okruglig stola u Banjoj Luci, posvećenog povratku Hrvata BiH, u ponedjeljak su prihvatili zaključke kojima se traži neodgodiva primjena… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika