03.06.2009. / 09:30

Autor: Željko Rogošić

Hajduk dobiva konkurenciju: 'Crveni' Split u pohodu na prvu ligu

Kada se prošle jeseni RNK, koji slavi 97. godišnjicu postojanja, iz Četvrte plasirao u Treću županijsku ligu Jug, nitko nije vjerovao da će „Split" u samo jednoj sezoni biti prvak i ući u Drugu ligu

Glavni sponzor Splita Slaven Žužul s igračima slavi ulazak u Drugu liguGlavni sponzor Splita Slaven Žužul s igračima slavi ulazak u Drugu liguVelikom feštom, večerom za oko 2.000 navijača, vatrometom, te pobjedom od 3:0 u zadnjem kolu protiv „Omiša", Radnički nogometni klub „Split" je proslavio ulazak kluba u Drugu HNL.

Kada se prošle jeseni RNK, koji slavi 97. godišnjicu postojanja, iz Četvrte plasirao u Treću županijsku ligu Jug, nitko nije vjerovao da će „Split" u samo jednoj sezoni biti prvak i ući u Drugu ligu. Sportski direktor Nenad Pralija je siguran da će i u Drugoj ligi splitski „crveni" igrati značajnu ulogu, a možda i plasirati u Prvu HNL.

„Splitov" uspjeh došli su proslaviti mnogobrojni poznati Splićani. Čestitati su došli i „Hajdukovci" na čelu sa trenerom Antom Mišom. Posebni gosti bili su nekadašnji „Splitovi" igrači koji su u sezoni 57/58 i 61/62 branili boje „Splita u Prvoj jugoslavenskoj ligi. Među njima i poznati treneri Tomislav Ivić i Stanko Poklepović Špaco, „Hajdukov" half Miro Ferić, vratari Mrduljaš i Vukasović.

„Splitov" stadion u „Parku mladeži" intenzivno se obnavlja, „crveni" grabe velikim koracima naprijed, a cijeli kadetski, omladinski i seniorski pogon je „oživio" nakon što su o klubu kao sponzori počeli voditi brigu građevinski poduzetnici braća Jozo i Slaven Žužul, vlasnici tvrtke „Skladgradnja".

Vezane vijesti

Česi strateški partner NK Karlovca?

Česi strateški partner NK Karlovca?

Za ponedjeljak je sazvana Izvanredna skupština Nogometnog kluba Karlovac na kojoj se očekuju i predstavnici češke tvrtke Gurman kao novog strateškog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika