12.03.2004. / 00:00

Autor: Lidija Benjak

ŠPANJOLSKA

TERORISTIČKA SKUPINA KOJA PRIPADA AL QAIDI PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD U MADRIDU

Teroristička skupina koja tvrdi da je dio organizacije Osame bin Ladena Al Qaide, preuzela je odgovornost za teroristički napad u Madridu u kojemu je poginulo više od 190 osoba, a 1.200 ih je ranjeno. U e-mailu upućenom arapskim dnevnim novinama Al Quds al Arab sa sjedištem u Londonu stoji da iza ovog terorističkog napada u Europi još od 2. svjetskog rata stoje Brigade Abu Hafs Al Masri, skupina koja tvrdi da pripada Al Qaidi.
Brigade Abu Hafs Al Masri teroristička je skupina koja je u studenom prošle godine izvršila i napad na sinagogu u Turskoj . Ista je grupa preuzela odgovornost za napad na UN-ov glavni stožer u Iraku u kolovozu 2003. godine.
Prihvaćanje odgovornosti za napad uslijedilo je nakon pronalaska napuštenog kombija nedaleko od središta Madrida. U njemu je pronađeno osam detonatora te audiokazeta sa stihovina iz Kurana.Pismo i pronalazak vozila upućuju na zaključak kako je španjolska vlada možda prenaglila sa zaključkom da je za napad odgovorna baskijska separatistička skupina ETA.

Vezane vijesti

Više desetaka tisuća prosvjednika u Madridu

Više desetaka tisuća prosvjednika u Madridu

Pod sloganom "Ne igrajte se s obrazovanjem i zdravljem" više desetaka tisuća ljudi prosvjedovalo je u nedjelju u Madridu protiv novih mjera štednje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika