06.06.2009. / 14:18

Autor: Hina

Pali krijumčari cigareta: Najstarijem 'pušaču' 73 godine

Policija sumnja da je organizator skupine F.P. od veljače ove godine organizirao dvije kriminalne skupine koje su u najmanje 19 navrata iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili ukupno 33.500 kutija cigareta

Krijumčari su oštetili državu za pola milijuna kunaKrijumčari su oštetili državu za pola milijuna kunaZbog krijumčarenja cigareta iz BiH u Hrvatsku splitska je policija uhitila skupinu krijumčara za koju sumnja da je od veljače ove godine iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarila 33.500 kutija cigareta bez nadzornih markica, čime su oštetili državni proračun za gotovo pola milijuna kuna.

Splitska policija danas je priopćila da je riječ o višemjesečnoj akciji u kojoj je uhvaćena skupina krijumčara koju je predvodio 48-godišnji F.P. iz Kaštel Starog. Ostalih 12 osumnjičenih, od kojih najmlađi ima 30, a najstariji čak 73 godine, su iz Gruda, Posušja, Splita, Solina, Kaštel Novog, Dugopolja, Kaštel Gomilice i Šibenika.

Uhićenja osumnjičenih počela su jučer kada su i pretraženi stanovi, obiteljske kuće i vozila članova organizirane kriminalne skupine u kojima je, kako kažu u policiji, pronađeno više dokaza i tragova krijumčarenja.

Policija sumnja da je organizator skupine F.P. od veljače ove godine organizirao dvije kriminalne skupine koje su u najmanje 19 navrata iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili ukupno 33.500 kutija cigareta bez nadzornih markica RH. Tako su oštetili državni proračun za oko 480.000 kuna.

Protiv svih je podnesena kaznena prijava zbog više kaznenih djela izbjegavanja carinskog nadzora i nedozvoljene trgovine, a nakon završene krim obrade desetorica su privedena u istražni centar Županijskog suda u Splitu, dok se za trojicom traga. Jedan osumnjičenik od ranije je u pritvoru u splitskom zatvoru na Bilicama.

Splitska policija je akciju provela u suradnji s USKOK-om, Mobilnom jedinicom za nadzor državne granice, kolegama iz PU šibensko-kninske, Federalnog MUP-a BiH te Uprave krim policije hrvatskog MUP-a.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika