Objavljeno u Nacionalu br. 708, 2009-06-09

Autor: Nacionalova redakcija

SUMMIT U BUDVI

Mesić izbjegao susret s Đukanovićem

STJEPAN MESIĆ bio je u Crnoj Gori prošlog tjedna, ali je izbjegao susret s crnogorskim premijerom Milom ĐukanovićemSTJEPAN MESIĆ bio je u Crnoj Gori prošlog tjedna, ali je izbjegao susret s crnogorskim premijerom Milom ĐukanovićemHrvatski predsjednik Stipe Mesić izbjegao je prošli tjedan u Budvi susret s najmoćnijim crnogorskim političarem i premijerom te zemlje Milom Đukanovićem. Mesić je u Budvu doputovao u prošlu srijedu, a u prošli četvrtak sudjelovao je na summitu predsjednika država Jugoistočne Europe, koji se održavao pod pokroviteljstvom crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića. Uz Vujanovića i hrvatskog predsjednika Mesića, na summitu su sudjelovali i predsjednik Albanije Bamir Topi, Bugarske Georgi Parvanov, Makedonije Đorđi Ivanov, Srbije Boris Tadić, Slovenije Danilo Tuerk, Turske Abdullah Guel te predsjednik predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović.

U radu skupa sudjelovali su i glavni ravnatelj UNESCO-a Koichiro Matsuura i glavni tajnik Vijeća Europe Terry Davis. Mesić se tijekom tog skupa sastao i s Danilom Tuerkom, s kojim je razgovarao o odnosima Hrvatske i Slovenije. Bilo je tijekom tog posjeta i prostora za druge diplomatske kontakte, pa tako i za susret s Milom Đukanovićem, ali do sastanka nije došlo. Nacional je iz diplomatskih krugova doznao da se to opravdava protokolarnim razlozima, ali se to može tumačiti i kao izbjegavanje susreta u trenutku kada su brojni međunarodni mediji prenijeli ozbiljne optužbe talijanskog tužiteljstva u kojima se Đukanovića povezuje s organiziranim kriminalom. (B.J.)

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika