10.06.2009. / 13:14

Autor: Sanija Hasanić

Humanitarna akcija i koncert: Pomozimo maloj Leoni Zajšek

Građani mogu uplatiti svoj prilog na žiro račun ili doći na dobrotvorni koncert koji će se 26.6. održati u zagrebačkoj Tvornici

Mala Leona Zajšek napunila je tek dvije godineMala Leona Zajšek napunila je tek dvije godineMalena Leona Zajšek tek je napunila dvije godine, a već se mora boriti za svoj život. Kako je ispričala njena majka, Daniela Zajšek, djevojčici je prije tri mjeseca otkriveno da boluje od vrlo rijetkog oblika leukemije- juvenilne mijelomonocitne leukemije i kemoterapije koje svakodnevno prima joj ne pomažu.

"To je neopisivo rijedak oblik leukemije i naši liječnici u Hrvatskoj imaju strašno malo iskustva s tom bolešću. Slučaj naše Leone četvrti je takav u Hrvatskoj. Simptomi njene bolesti počeli su kašljanjem, dobila je osip po leđima i proljev, otišli smo na kraju u Klaićevu bolnicu, a liječnici su nakon mjesec i pol pretraga postavili dijagnozu, tek nakon što su joj četiri puta vadili koštanu srž. Leona je već u ova tri mjeseca prošla i operaciju limfnih čvorova u trbuhu. Borimo se, druge nam nema", rekla je Daniela Zajšek.

Osim toga maloj su Leoni sa svega tri mjeseca otkrili da je pri porodu imala krvarenje u mozgu, te je godinu i pol išla u specijalnu bolnicu za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama na Goljaku.

Prognoze za oporavak ove dvogodišnjakinje prilično su loše, no njeni roditelji ne odustaju od borbe. Kako kaže Leonina majka djevojčici spasiti život može jedino operacija koštane srži u Njemačkoj, u Freiburgu, a svoju srž bi joj trebala donirati njena petogodišnja sestrica Lana.

" Operacija koštane srži i liječenje , koje traje šest mjeseci, u Freiburgu, košta oko milijun i pol kuna, a mi jednostavno tih novaca nemamo. Do sada su dobri ljudi za nas prikupili oko 350 tisuća kuna, no iznos koji nam treba čini se tako nedokučiv. Suprug i ja radimo, imamo još jednu kćerkicu, našu Lanu koja ima pet godina. Troškovi života su nam veliki, a sada nam je posebno teško jer je suprug otišao na neplaćeni godišnji odmor kako bi stigao obavljati sve potrebno s Leonom. Nemamo ni za normalan život, a kamoli za tu preskupu operaciju i molimo dobre ljude da nam pomognu", rekla je Daniela, Leonina majka.

To je samo dio novca koji je potreban obitelji Zajšek. Put u Njemačku, kaže Daniela, obećao je platiti Croatia Airlines. Kako će platiti smještaj dok je Leona na operaciji, te poslije nje, ne znaju, kaže Leonina majka nemaju ni približnu sliku o tome koliko će ih to još dodatno koštati.

Svi koji žele pomoći maloj Leoni mogu to učiniti uplatom na:

- žiro račun 2360000-3114646637 kod Zagrebačke banke, uz poziv na broj 3114646637

- ili za uplate iz inozemstva IBANHR6823600003224716810 SWIFT CODE ZABAHR2X

Organiziran je i dobrotvorni koncert koji će se održati 26. 6. u klubu Tvornica u Zagrebu.

Svoj nastup su do sada potvrdili:

The Beat Fleet
Connect
Vatra
Ramirez
Kristijan Belohan
Kawasaki 3p

i mnogi drugi...

Vezane vijesti

Markač uspješno operiran

Markač uspješno operiran

General Mladen Markač, optužen na 18 godina zatvora za zločine u Oluji i nakon nje, uspješno je krajem svibnja operiran na kardiovakularnom odjelu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika