04.06.2002. / 00:00

Autor: Nacionalova redakcija

KUVAJT

DODIJELJENO DRŽAVLJANSTVO KĆERI BIN LADENOVA GLASNOGOVORNIKA

...

DODIJELJENO DRŽAVLJANSTVO KĆERI BIN LADENOVA GLASNOGOVORNIKA

KUWAIT CITY – Kuvajtski suveren Jabar al Ahmed al Sabah osobno je razriješio jedan pravni problem te naredio da se iz humanitarnih razloga nedavno rođenoj djevojčici Hajar Ghaith ipak dade kuvajtsko državljanstvo.
Hajar Ghaith kći je Suleimana Abu Ghaitha, kuvajtskog propovjednika i profesora vjerske škole, koji se pridružio terorističkom vođi osami Bin Ladenu u Afganistanu, te postao njegov glasnogovornik. On je sudjelovao i u nekim video intervjuima, što ih je Bin Laden davao nakon terorističkog napada 11. rujna, te je podržao te akcije. Zbog toga mu je prošlog listopada kuvajtska vlada, koja podržava američku akciju protiv terorizma, oduzela kuvajtsko državljanstvo, ali nije dirala državljanstvo njegove žene i djece.
No, mala Hajar Ghaith rodila se nakon što je njenom ocu oduzeto kuvajtsko državljanstvo, a kako se ono u Kuvajtu stječe po muškoj liniji, niti ona nije imala pravo na kuvajtsko državljanstvo. Njena majka se obratila vlastima da joj se dade državljanstvo, no, ministarstvo unutrašnjih poslova je zahtjev dobilo. Ona se tada obratila i samom kuvajtskom šeiku, koji je ipak dao djevojčici državljanstvo, kako bi mogla ostati s majkom i svojom braćom.

Vezane vijesti

Saudijska Arabija spremna pokriti manjak u naftnoj ponudi

Saudijska Arabija spremna pokriti manjak u naftnoj ponudi

Saudijska Arabija spremna je pokriti sav manjak u opskrbi naftnog tržišta povećanjem proizvodnje crnog zlata, ponovio je u srijedu saudijski ministar… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika