14.06.2009. / 10:25

Autor: Boris Beck

Kršćani i gay aktivisti - ujedinite se

Comming out je najjače oružje - istinu nijedna parola ne može zasjeniti, a pogotovo kad se čuje kroz koja sve poniženja prolaze homoseksualci. Pa dok oni, za sada stidljivo, ipak priznaju tko su i što su, kršćani to ne čine: ni na jednoj emisiji o hrani, recimo, a ima ih bezbroj, nikada nisam vidio da se netko prekrižio prije jela

1. Homoseksualci (i lezbijke, i transseksualci... da ne nabrajam sve, neka se ne uvrijede) su shvatili da su manjina u društvu koje je prema njima uglavnom ravnodušno, a poneki ih i mrze - pa ako žele izboriti neka prava, moraju to sami. Kršćani još uvijek misle da su većina i da će netko drugi umjesto njih svijet učiniti kršćanskim.

2. Homoseksualci su shvatili da se ništa neće dogoditi ako trpe i šute i zato ohrabruju svoju braću i sestre (i one između) da se javno izjasne o svojoj orijentaciji. Comming out je najjače oružje - istinu nijedna parola ne može zasjeniti, a pogotovo kad se čuje kroz koja sve poniženja prolaze homoseksualci. Pa dok oni, za sada stidljivo, ipak priznaju tko su i što su, kršćani to ne čine: ni na jednoj emisiji o hrani, recimo, a ima ih bezbroj, nikada nisam vidio da se netko prekrižio prije jela (a statistički je vjerojatno da je barem svaki deseti sudionik kulinarskih showova vjernik).

3. Budući da su shvatili sve pod 1) i učinili ono pod 2), homoseksualci su se organizirali i smislili razne moderne načine promidžbe: filmske festivale, rave partyje, jumbo plakate, klupske nastupe, umjetničke performanse. Budući da su te skcije zanimljive medijima, mediji pišu o njima, a onda odmah i o homoseksualcima - i to u udarnim terminima. Kršćani su za to vrijeme dobili emisije u nedjelju ujutro na drugom programu koje nitko ne gleda i teško je reći jesu li sretniji s njima ili s crkvenim tiskom koji je dizajnerski na nivou rezolucije Informbiroa.

4. Nakon što su akcijama pod 3) svratili pažnju na postojanje, njihove udruge rade pritisak na zakonodavna tijela da se donesu zakoni koji im više odgovaraju. Kršćani se, međutim, zadovoljavaju time da glasaju ili ne glasaju jednom u četiri godine i nemaju apsolutno nikakva utjecaja na nove zakone - s izuzetkom neradne nedjelje koju je Sanader uvalio Crkvi jer je procijenio da mu je to jeftinije nego da vrati oduzetu imovinu.

Sve u svemu, kada bi kršćani priznali sebi da su manjina i drugima da su nešto drugo od njih, kad bi pokazali malo inventivnosti i hrabrosti te kad bi prestali polagati nadu u stranke i osnovali vlastite udruge koje bi političare natjerale da razmisle o nemoralnim zakonima - malo bi se primakli kršćanskijem svijetu. Možda bi onda vidjeli da su im i gay aktivisti srodne duše. Ta zar se nisu i u zatvorima stare Jugoslavije najbolje slagali baš komunisti i ustaše: svi društveni revolucionari svugdje na svijetu imaju iste probleme.

Vezane vijesti

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Inzko: Gradnja pravoslavne crkve u Potočarima je provokacija

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko usprotivio se u ponedjeljak planiranom nastavku gradnje pravoslavne… Više

Komentari

registracija
23/7/05

vkrstul4, 14.06.09. 21:55

''Možda bi onda vidjeli da su im i gay aktivisti srodne duše.''
Sramotno je da se kao homoseksualac javljaš u ovom poštovanja dostojnom tjedniku.
Ako si ti Boris srodna duša sa homoseksualcima tada kaži ''ja'' a ne ''mi''.
Riječ ili Bibliju ne poznaješ uopće, da je poznaš znao bi da i
Otac;Bog (Lev;20,13) i Sin ,Krist Isus (Rim;1,32) jednako smrtonosno zbore o homoseksualcima.
A kada bi na to dodao ono na što se kao homoseksualac zasigurno vezuješ ili uz zapovjed ''Ne ubij'',
pričajući kako je to kontradiktorno, onom pod Lev;20,13 i Kristogvim riječima da smrt zaslužuju, tada bi to bila definitivna potvrda da Riječ jednostavno ne razumiješ.
I molim te ubuduće reci ''Ja'' a ne ''mi''.
Pozdravljam te, uz dodatak riječi:
1 Kor 3,19
Jer mudrost ovoga svijeta ludost je pred Bogom.
Ta pisano je: On hvata mudre u njihovu lukavstvu.


registracija
23/7/05

vkrstul4, 14.06.09. 22:23

Ne znam kako ovdje ispraviti svoj tekst, pa moram dodati ovaj novi.
Dakle Boris reče:''možda bi onda vidjeli'' dakle oni, a ne ''možda bi onda vidio'' jer on vidi da su kršćani i gay aktivisti srodne duše, ja napr. to ne vidim, jer je homoseksualno za mene protivno životu i istinu a Bog reče: Ja sam Put i Istina i Život., dakle homoseksualan život nije, ili kako pojasnih u gornjem tekstu život u ljudskom svijetu uvijek i na sve načine heteroseksualan jest.
Pozdrav !!


registracija
23/7/05

vkrstul4, 14.06.09. 22:32

Uz Srečka Jurdanu, koji je za mene duhovno odvažan i probojan, već sada snažno nedostaje pokojni Pukanić, jer na homoseksualno duhovno zlo treba duhovnim mačem odgovoriti, Puknić bi to umio, riječ rijećju, duh duhom, treba savladavati.
U Jutarnjem listu, mene se već više puta ukidalo,
jer sam o homoseksualnom kao o lažnom, sramotnom, smrtonosnom zborio.
Danas 14.6.09. vidim na naslovnoj strani homoseksualce kako se ljube i dođe mi muka u želucu.
pa se pitaju ćšto mi rade, a život mi gade svakodneno, i to sve jače , dokle?, tako se pitam !!?
Tebi Boris, stidi se svoje sitne lukavosti radi !!


registracija
14/6/09

razzzor007, 16.06.09. 00:57

I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!" 27 Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori, muško i žensko stvori ih. 28 I blagoslovi ih Bog i reče im: "Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji!"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika